Referat fra Generalforsamling 2020

1. Valg af dirigent
Bestyrelsen foreslår valg af Christian Simoni. Christian vælges med applaus.

Christian konstaterer, at generalforsamlingen er lovligt indvarslet via Supporteren 4/2019 og går herefter i gang med dagsordenen.

2. Valg af referent og stemmetællere
Bestyrelsen foreslår valg af Rasmus Hofman Fihl som referent.
Bestyrelsen foreslår Christian Rothmann og Nicolai Jon Thorsen som stemmetællere.
Der opstilles ingen modkandidater og de tre ovenstående vælges.

3. Godkendelse af bestyrelsens beretning for det forløbne år
Formand Lars Simoni Frederiksen gennemgår bestyrelsens beretning.

Beretningen er her gengivet i sin fulde form.

1. ASC
2019 har været endnu et spændende år for AaB Support Club.
Da vi stod her for et år siden, havde vi en forventning om at kunne øge medlemstallet fra 1.204 medlemmer til 1.300 stk. Vi må desværre erkende at vi kun er nået lidt over halvvejs, i og med medlemstallet per 31/12-2019 var 1.263 stk. Vi er dog også bevidste om, at de tiltag vi løbende igangsætter, ofte kan være nogle hvoraf effekten først kan ses efter noget tid, så vi fortsætter ufortrødent, og regner i Budget 2020 ligeledes med 1.300 medlemmer. Det er for os ubegribeligt at nogle skulle have interesse i at følge AaB, uden samtidig at være medlem af dets officielle fanklub, så vi er overbeviste om at hvis alle foreningens frivillige fortsætter det hårde arbejde, så skal vi nok lykkes med det.
I forlængelse af dét, så sommer introducerede vi i sommer muligheden for at ikke-medlemmer kan deltage i vores arrangementer, mod en given merpris. I håbet om at flere kan få øjnene op for foreningen og dets aktiviteter håber vi at det på længere sigt kan bidrage til faste medlemskaber, med de fordele det giver.
Det skal i øvrigt bemærkes at alle de oplyste tal er betalende medlemmer, og altså eksklusive medlemmerne af vores forholdsvis nystartede juniorklub, hvor vi har i omegnen af 205 stk.
Præcis lige som sidste år; Som en klog herre engang sagde, så afhænger interessen for vores forening sammen med præstationerne af dem i shorts, og vi kan således også konstatere at det ikke hver weekend har været decideret opløftende.
I forhold til det sportslige, så indledte vi året på en 5. plads, og havde seks kampe til at cementere vores plads i det forjættede top-6 slutspil. Desværre var der flere spillere der fortsat var på juleferie da sæsonen gik i gang igen i februar, og efter et lederlag hjemme på 0-3 mod Randers, og 2-1 nederlag i Herning, begyndte det at se svært ud. Med én sejr i løbet af årets første fem kampe skulle det afgøres i grundspillets sidste runde, og med en 3-1 sejr over Århus, gjorde vi vores til at komme med i den sjove ende. Desværre var der en Vejle-keeper nede i Esbjerg der ville det anderledes, og vi kom desværre i en meget lidt spændende pulje med Randers, Vendsyssel og Hobro. De seks kampe endte med én sejr, hvilket betød at vi skulle ud i en dyst mod Århus i kampen om en plads i Europa. Desværre trak de sig sejrrigt ud af de to kampe, og der var derfor dømt tidlig sommerferie midt i maj måned.
Den her sæson kan vi vist roligt kalde en pose blandede bolsjer, i og med den har budt på både op- og nedture. Store sejre over Esbjerg hjemme og Horsens ude og hjemme har været nogle af højdepunkterne, ligesom det også var dejligt at se Kasper Kusk score sejrsmålet mod FCK på hjemmebane. Omvendt er der ikke meget sjov i at få et 3-0 nederlag fra hverken AGF eller Randers.
Midt i sæsonen blev det besluttet at Allan Gaarde ikke længere skulle agere sportsdirektør i AaB, og vi glæder os naturligvis til at se hvilke effekter dét nye setup får – både sportsligt, men også i forhold til det gode og mangeårige samarbejde mellem AaB og ASC.
Vi glæder os til at se hvad resten af sæsonen byder på, og krydser naturligvis fingre for at vi kan få lov til at tage til endnu en pokalfinale. Skulle det, endelig, lykkes at gå hele vejen, ser vi naturligvis frem til at en stor gruppe frivillige står klar til at arrangere en tur til Pokalfinalen, uanset hvor i landet den skal spilles.

2. ASC KBH
Året startede for alvor i marts med en spændende 3-3 kamp i Brøndby, og efterfølgende stod den på pokalkamp i Næstved, som vi vandt 1-3. Få uger efter gik turen igen til Brøndby, hvor vi desværre tabte 1-0 til i semifinalen, men der var en fantastisk opbakning fra både nær og fjern, med et næsten fyldt udebaneafsnit.
I år var også året, hvor uddeling af Årets Cigarmand fik debut. Årets Cigarmand blev Jacob Rinne, og titlen blev overrakt på den varmeste dag nogensinde i Farum, som ellers er kendt for at have Superligaens koldeste stadion. FCN havde sørget for Rød AalBorg og diverse konkurrencer. På turen derop havde ASC KBH sørget for en omgang eller to.
I forbindelse med Pokalturneringen i den her sæson nåede vi at besøge Køge to gange inden for fire uger. Den første kamp blev aflyst, da AaB’s materialebil var strandet uden for Nyborg pga. af en ulykke på Storebæltsbroen. Men vi søgte ly på et lokalt værtshus, hvor vi hyggede med nogle af Køges fans, indtil det blev officielt at kampen var aflyst. Så fire uger senere tog vi igen turen sydpå, hvor vi i ly af to markedsparasoller kunne overvære en 3-0 sejr. ASC KBH er gået 5 medlemmer frem i forhold til sidste år.

3. Aktivitetsudvalget
I aktivitetsudvalget startede vi 2019 med at sende AaB Tifo Kaos afsted til Helsingør for at deltage i Fair Fans Cup 2019, Inde DM for fanklubber. Det blev desværre ikke til nogle medaljer eller pokaler, men de udmærkede sig efter sigende på flere parametre.
I november 2019 blev vores eget indestævne afviklet. Efter et års fravær fra De Røde Hunde kunne de med en imponerende målscore på 48-9 og med maksimumpoint i turneringen sikre sig sejren. Det var dermed et forrygende comeback til turneringen af De Røde Hunde, der viste solid boldbesiddelse og stor effektivitet, krydret med en række fremragende scoringer. Således måtte sidste års vinder, AaB Tifo Kaos se sig slået. De spillede sig dog sammen med De Røde Hunde og tredjepladsen Team Tab og Vind med Samme Sind alle sig videre til 3F Fair Fans Cup 2020, som blev afholdt d. 1. februar i 2020 – et stævne som ASC stod for afholdelsen af.
Stævnet gik rigtig godt hvor 14 hold fra AGF, FCN, OB, Vejle, FCM, Hobro, Horsens, Silkeborg og AaB deltog. Det var en rigtig god dag med en masse sammenhold og hyggelige timer på tværs af rivaliserende fanklubber. ASC’s hold ”De Røde Hunde” spillede sig frem til finalen, men måtte desværre se sig slået af Silkeborg. Godt kæmpet. ASC’s to andre hold ”Team Tab og Vind med Samme Sind” endte på en 5. plads mens ATK blev nr. 6. Stor ros til de frivillige skal lyde herfra for et godt afholdt stævne.
Sæsonens AaB’er 18/19 blev overrakt ved hjemmekampen d. 21. juli mod Sønderjyske. Med hele 40 % af stemmerne var det Lucas Andersen der løb med æren, der efter at være kommet tilbage til klubben i sommeren 2018 igen har brilleret for vores hold. Som sædvanlig, så kan I efter generalforsamlingen købe ASC-øl med etikette af Sæsonens AaB’er til 15 kr. pr. stk.
I august blev et nyt tiltag lanceret i aktivitetsudvalget. Til generalforsamlingen sidste år blev vi opfordret til at ASC skulle være mere synlige på Aalborg Portland Park. Det resulterede i, at en stand blev lanceret mellem Spar Nord og Complea tribunen. Standen er til hver hjemmekamp bemandet af frivillige fra ASC, og man kan herfra indmeldes i ASC, købe ASC’s ”Super AaB” halstørklæde og få en snak om foreningens aktiviteter. Standen har fået en rigtig god og positiv modtagelse, hvilket vi gerne vil takke både fans for og ikke mindst de frivillige som har taget en tørn for at hjælpe til med denne aktivitet.
Til hjemmekampen mod Randers d. 29. september 2019 løftede bestyrelsen sløret for tre nye æresmedlemmer af AaB Support Club. Kasper Risgård, Thomas Augustinussen og Rasmus Würtz blev alle en del af den eksklusive klub som nu tæller 11 medlemmer. Overrækkelsen skulle ses som en tak for deres store loyalitet i AaB, hvor de alle har involveret sig personligt i klubben på en måde som sjældent er set. De tre ny kårede æresmedlemmer var meget stolte af deres nye titel og har sendt en hilsen til alle fans i 2019’s sidste udgave af Supporteren.
I 2019 var ASC’s julefrokost tilbage på tapetet efter et års fravær i 2018. Med over 60 tilmeldte var aftenen en klar succes, hvor deltagerne på Café Frederiksberg kunne nyde godt af julebuffeten, quizzen tip en 13’er om ASC samt god musik der kunne danses til. Vi glæder os til at gentage succesen igen her i 2020.

4. Bladudvalget
Vores medlemsblad Supporteren har traditionen tro været udgivet fire gange i løbet af 2019, og igen i år har det budt på en række spændende interviews med spillere og trænere i AaB.
Året blev startet med et spillerinterview med Rasmus Thellufsen, mens vi ligeledes kunne læse med i SMS dagbogen med Lukas Andersen før og efter forårets første kamp. I årets andet blad kunne man læse et personligt afskedsinterview med legenderne Kasper Risgaard og Rasmus Würtz, hvor vi som læser kom tæt på deres forhold til klubben og AaB Support Club. I det tredje blad var der et interview med den nytilkommende Patrick Olsen, der blandt andet fortalte om sine mange klubskifter og om at finde sig til rette i AaB. Derudover indeholdt bladet også et tilbageblik på mesterskabet i 1999 og den legendariske 4-3 kamp imod FCK. I årets sidste blad fik vi et indblik i personen Iver Fossum, samt hilsner fra de tre nykårede æresmedlemmer i ASC, Thomas Augustinussen, Kasper Risgård og Rasmus Würtz.
Vi sørger fortsat for at gøre opmærksom på kontaktinformation til ASC, i tilfælde af at man ikke modtager bladet, da vi gerne vil at alle vores medlemmer stifter bekendtskab med så godt et produkt, som vi selv mener Supporteren er.

5. Busudvalget
I Busudvalget fortsatte vi i 2019 med at tilbyde gennemførselsgaranti til alle udebanekampe i Superligaen, hvilket betyder at ASC har været repræsenteret til alle kampe i årets løb. 2019 har som helhed været et rigtig godt år for busudvalget i ASC, hvor der har været fin tilslutning til turene. Der har været en enkelt sjællandstur, som har ligget uhensigtsmæssigt, og som har betydet, at det ville være meget dyrt at sende en almindelig bus af sted til kampen.
Heldigvis har vi i ASC frivillige, der ofrer sig i den slags situationer, og arrangerer ture i minibusser med egen chauffør. Der skal herfra lyde en stor tak for indsatsen, der er ydet gennem året. Uden jeres viden og vilje ville det ikke være muligt altid at repræsentere de rød-hvide farver på udebane.

6. Infoudvalget
Infoudvalget har i 2019 haft et højt aktivitetsniveau. Det høje aktivitetsniveau har styrket samarbejdet med AaB, idet de synes, at vores arbejde her er rigtig godt og er medvirkende til, at skabe en øget interesse omkring klubben. En afledt effekt heraf er, at vi fortsat har et tæt samarbejde hvad angår sparring og ideudveksling. En stor cadeau skal lyde til AaB’s SLO, herfra.
Infoudvalget har i 2019 fået reproduceret “Super AaB” halstørklædet og mere en 225 halstørklæder er røget ud til fans på tribunerne. Et kæmpe skulderklap til alle de involverede. Jeg ved, at der arbejdes på yderligere merchandise i 2020, så det synes jeg at vi alle bør glæde os til. 2019 var året hvor vi fik produceret tre rigtig gode videoer som har givet god respons. Disse kom i hus via at tæt samarbejde med AaB igen, som stillede spillernes tid til rådighed. Tak for det.

7. ASC Junior
ASC Junior blev lanceret i foråret 2019, hvor AaB afholdt Børnenes dag. Vi var tilstede med indmeldingsblanketter og flagværksted. Standen og bordene var godt besøgte og vi fik ca. 80 medlemmer ifm. første arrangement. Efter lidt finpudsning, for at tilpasse ASC Junior med AaB’s ungdomstilbud, er aldersgruppen nu tilrettet til at henvende sig til børn i alderen 0-14 år.
Der har været flere gode idéer og input til arrangementer og der har været afholdt et par yderligere arrangementer udover Børnenes dag.
Et af arrangementerne i året med størst succes var en fælles træning med 20 ASC Junior medlemmer, som fik lov at træne sammen med superligaspillerne, efterfulgt af fællesbillede og autografskrivning. Der var helt sikkert 20 unge mennesker, som fik en fantastisk oplevelse.
Vi havde i efteråret også arrangeret en udebanetur for ASC Junior til Hobro, hvor bus-udvalget som altid stillede mandskab klar.  Det endte desværre med en aflysning for ASC junior, men vi fik nogle gode erfaringer, som vi kan tage med til næste gang. Alt i alt, har 2019 været et indkøringsår for ASC Junior, hvor vi har fundet et par gode løsninger til nogle arrangementer, og også har lært af de arrangementer som ikke er lykkedes.
Vi har valgt at forlænge det gratis medlemskab for ASC Junior igen i 2020, da tilkendegivelsen i form af Hele Nordjyllands Håndsrækning fortsat ikke er brugt, og vi også selv mener at 2019 ikke har kørt optimalt med arrangementer. Med børnefamilier er planlægning noget af det vigtigste, og vi må fremover hav endnu mere fokus på at få det til at gå op med AaB’s kalender. Vi slutter 2019 af med et medlemstal på 205 medlemmer i ASC Junior, og der er skabt et godt fundament for fremtidig udvikling af ASC Junior.

8. Podcast-udvalget
I løbet af 2019 fik podcasten Rød Aalborg med Lasse Yde Hegnet i værtsrollen, for alvor sat sig selv på landkortet i fanmiljøet omkring AaB. Med i alt 28 afsnit i løbet af 2019 og et gennemsnitligt antal afspilninger på omkring 1.500 stk., må podcasten betragtes som værende en succes.
Her har et mix af nostalgiske udsendelser med blandt andet Jesper Grønkjær og en jubilæumsspecial udsendelse omkring 1999 mesterskabet, samt aktuelle udsendelser omkring afskeden med Allan Gaarde, spillerinterviews og en ”walk down memory lane” sammen med Rasmus Würtz og Kasper Risgård været nogle af højdepunkterne.
Dette har alt sammen været rammet ind via Lasse og et debatlystent deltagerpanel, der på hver sin måde har bidraget til debatten om fanscenen og fodboldspillet på banen. En stor tak skal der lyde til Lasse Yde Hegnet og de faste paneldeltagere Christian Rothmann, Mads Aagaard og Emil Kjær Jørgensen.
Vi ser frem til en masse nye spændende afsnit løbet af 2020.

9. AaB Tifo Kaos
AaB Tifo Kaos har igen i løbet af 2019 formået at bidrage yderst positivt til festlige rammer om AaB’s kampe, såvel ude som hjemme, og igen har der været investeret utallige timer på halgulve for at producere tifoer.
Den første store tifo var mod AGF på hjemmebane i marts, hvor 1885 dækkede hele Vesttribunen, med et stort AaB-logo i midten. I maj var der lavet en kæmpe tifo der dækkede den nordlige tribune, da Rasmus Würtz & Kasper Risgård deltog i deres sidste hjemmekamp i karrieren. Som om det ikke var nok, så indstillede Poul Erik Andreasen også sin lange karriere i AaB, hvilket blev markeret med endnu en stor tifo på den nordlige tribune i august. Herudover har der været produceret diverse, i den her målestok, mindre bannere, til at udtrykke den visuelle støtte på udebane.
Der har i 2019 kun været én indsamling, men AaB-fans har nok også savnet initiativet, for der blev ifm. FCK-kampen på hjemmebane den 1. september, hvor AaB også markerede jubilæum for 1999-mesterskaber, sat indsamlingsrekord med en total på 29.772,74 kr.
Rygterne på vandrørene går på, at et hejseværk snart er på plads, og vi glæder os, fortsat, til at se hvilke muligheder det giver for ATK.

10. Tak
Til sidst skal der lyde en stor tak til alle jer, som har gjort det muligt for os at kunne stå her i aften.
Først og fremmest en stor tak til alle vores medlemmer – både de som har benyttet vores tilbud og aktiviteter gennem året – men også de der ikke har haft mulighed for det, men som stadig er indforstået med at et medlemskab i ASC også handler om at give muligheden til andre AaB-fans.
Dernæst skal der også lyde en stor tak til alle de frivillige der hver dag kæmper for et bedre ASC. Uden jer var intet af alt det vi lige har omtalt, muligt, og jeres dedikerede indsats er beundringsværdigt.

Der stilles ingen spørgsmål til beretningen, hvorfor den betragtes som godkendt.

4. Godkendelse af regnskab for det forløbne år
Kenneth Hald Laustsen gennemgår regnskabet og uddyber enkelte punkter.

Kenneth nævner, at ikke alle pengene fra Hele Nordjyllands Håndsrækning er brugt endnu. 2019 har budt på ekstraordinære indtægter i form af Hele Nordjyllands Håndsrækning, penge fra opløsning af Supporters Trust, foreningsel mv. Lars Thomsen spørger, hvor meget de ekstraordinære indtægter udgør, og her er svaret ca. 60.000 kr.

Regnskabet for 2019 viser et positivt resultat på 115.000 kr. Pr. 31/12-19 har ASC aktiver for 565.000 kr., godt 500.000 kr. stående i banken og en egenkapital på 527.000 kr.

Der er ikke yderligere spørgsmål til regnskabet, som godkendes.

5. Orientering om budget for det kommende år
Kenneth Hald Laustsen orienterer om budgettet for 2020.

Under punktet ASC er der afsat penge til gratis busser i kampen om at nå top 6, og vi forventer samtidig ikke ekstraordinære indtægter på samme niveau som i 2019. Under aktivitetsudvalget er der afsat penge til opgradering af ASC-standen, inde-DM for fanklubber samt julefrokost. Under infoudvalget er der afsat penge til markedsføring og merchandise. Der er sat 10.000 kr. af til arrangementer i juniorklubben.

Christian Rothmann spørger, om der er regnet med indtægter genereret af Rød Aalborg, da der er budgetteret med et 0 for dette udvalg. Kenneth Laustsen svarer, at der ikke har været budgetønsker fra udvalget, og der dermed ikke er udsigt til omkostninger,

Flemming Kristensen vil gerne vide, om der kan blive tale om en ekstrabevilling pengemæssigt til ATK, hvis AaB skulle spille sig i pokalfinalen. Hertil lyder svaret ja.

Mads Aagaard spørger ind til, hvor resterne af Hele Nordjyllands Håndsrækning skal findes. Pengene står stadig kontant og kan bruges til initativer i juniorklubben, ligesom de skal dække de manglende kontingentindtægter i dette udvalg, da juniorklubben også i 2020 er gratis.

Christian Rothmann ønsker at vide, hvor indtægter fra merchandisesalg gennem Streetammo står i budgettet. Svaret er, at pengene ikke er medregnet, da bestyrelsen ikke er orienteret om størrelsesordenen af dette “tilskud”.

Lars Thomsen opfordrer til at investere nogle af ASCs mange midler i de nyere aktiviteter som juniorklub og podcast. Lars foreslår desuden at inkludere foreningens administrator, hvis initiativer strander ved mangel på frivillige kræfter. Lars opfordrer desuden til at holde en god sommerfest for de frivillige i foreningen.

6. Indkomne forslag
Der er ikke indkommet forslag.

7. Valg af formand (lige år)
Lars Simoni Frederiksen er på valg og ønsker ikke genvalg. Bestyrelsen foreslår nyvalg af Rasmus Hofman Fihl. Rasmus vælges som formand.

8. Valg af to bestyrelsesmedlemmer (lige år)
Kenneth Hald Laustsen og Morten Nørgaard er på valg. Kenneth ønsker ikke genvalg, mens Morten ønsker genvalg. Til den ledige post foreslår bestyrelsen nyvalg af Laura Poulsen Meisner. Morten og Laura vælges.

9. Valg af to bestyrelsesmedlemmer (ulige år)
Ingen på valg i 2020.

10. Valg af to suppleanter (hvert år)
Kasper Korsvang Møller er på valg og ønsker genvalg. Rasmus Hofman Fihl er på valg, men stiller op til formandsposten. Til den ledige post foreslår bestyrelsen nyvalg af Markus Lausten. Kasper og Markus vælges som suppleanter.

11. Valg af to bilagskontrollanter (hvert år)
Line Neergaard Kristiansen og Thomas Østergaard er på valg og ønsker begge genvalg. Begge får genvalg fra generalforsamlingen.

12. Valg af bilagskontrollant-suppleant (hvert år)
Christian Simoni er på valg og ønsker genvalg. Christian vælges som bilagskontrollant-suppleant.

13. Eventuelt
Lars Thomsen takker bestyrelsen for indsatsen i det forgangne år.

Christian Rothmann foreslår at foreningen udviser et højere ambitionsniveau vedr. medlemstal og foreslår at sigte efter 1885 medlemmer, hvilket udløser applaus fra salen.

Dirigent Christian Simoni takker for god ro og orden og konstaterer, at generalforsamlingen er slut.

,

Comments are closed.