Racisme og homofobi

AaB Support Club tager stærk afstand fra racisme, homofobi og diskrimination!

 

Dette betyder, at vi i ASC forsøger at skabe plads til alle – høj som lav, lys som mørk og rig som fattig. Som forening appellerer vi til mange forskellige mennesker fra forskellige kulturer, hvor det er den fælles kærlighed til AaB, der danner grobund for sammenholdet.

 

Racisme, homofobi og diskrimination er generelt ikke et problem blandt AaB-fans, men det er desværre ikke det samme som at sige, at det ikke eksisterer. Og lad os slå fast, at ét eksempel, er ét tilfælde for meget.

 

Som udgangspunkt mener vi ikke, at fodboldmiljøet danner grobund for de ekstreme holdninger, men der er desværre personer i det danske samfund, der benytter fodbolden til at udtrykke deres holdninger. Fodbold er midlet til at nå et mål, men i ASC ønsker vi ikke, at fodbolden bliver misbrugt i denne sammenhæng.

 

Konkret har vi i ASC valgt dén strategi, at vi ikke vil medvirke til at give racister og homofober den offentlige opmærksomhed, som vi ved, at de higer efter. Desværre har ikke alle medier og journalister samme holdning, men så længe problemets omfang ikke er større, vil ASC ikke deltage aktivt i medierne.

 

I ASC siger vi fra overfor eventuelle personer som kommer med racistiske eller homofobiske tilråb på tribunen

 

Skulle problemet dog vokse og blive aktuelt i forbindelse med AaB’s kampe, vil vi aktivt bekæmpe udbredelsen – eksempelvis ved at starte sange for at overdøve eventuelle racistiske tilråb.

 

I AaB Support Club går vi op i klubfarver og ikke i hudfarver!