Pyroteknik

Det er AaB Support Club’s holdning, at pyroteknik (eksempelvis røg, romerlys/nødblus, blitz og fontæner, men ikke kanonslag) burde legaliseres under ordnede forhold!

I henhold til gældende lovgivning, er brug af pyroteknik forbudt til alle AaB’s kampe, herunder også træningskampe. Som officiel fanklub respekterer ASC naturligvis dette forbud, og som frivillig i vores forskellige udvalg, eksempelvis i AaB Tifo Kaos, kan man ikke tillade sig, hverken direkte eller indirekte, at medvirke til overtrædelse af forbuddet.

Det er dog altså ASC’s holdning, at pyroteknik burde legaliseres under ordnede forhold, idet vi ser pyroteknik som et stemningsparameter på samme måde som flag, bannere, megafon, tromme m.v. Som det fremgår er kodeordene “under ordnede forhold”, for uden ordnede forhold udgør pyroteknik, især romerlys/nødblus, en potentiel sikkerhedsrisiko grundet den kraftige varmeudvikling og de ukontrollerbare gnister/gløder, ligesom kast med romerlys/nødblus som en følge af forbuddet også udgør en potentiel sikkerhedsrisiko.

ASC opfordrer/anbefaler derfor fodboldens besluttende parter til at tage initiativ til en dialog med repræsentanter for fans i de danske klubber for at aftale de nærmere betingelser og vilkår for fremtidig tilladelse til brug af pyroteknik under kampene.

På sigt kan fodboldens parter forhåbentlig overbevises om det fornuftige i at tage dialogen med fodboldens fans omkring brug af pyroteknik under ordnede forhold, for dialog – og ikke forbud – er vejen frem.