TV-aftaler og spilletidspunkter

Som bekendt er TV-aftaler meget lukrative for dansk fodbold. Aftalen sikrer AaB og de øvrige klubber et pænt stort antal millioner, og sammen med sponsoraterne er TV-pengene da også en absolut sværvægter i AaB’s regnskab. TV-pengene betaler således en ikke uvæsentlig del af gildet.

En af betingelserne for TV-aftalerne er, at kampene skal spredes ud på flere dage, og flere tidspunkter på den samme dag, og ved at inddrage flere forskellige kanaler har der kunnet vrides endnu flere millioner ud af aftalen. “Prisen” betales i en vis udstrækning af de fans, som møder op på stadion. De skiftende spilletider gør det f.eks. svært at planlægge, da kampene først endeligt fastlægges nogle få uger i forvejen, og for udeholdenes fans giver de sene spilletidspunkter søndag/mandag, og tilsvarende sene hjemkomst-tidspunkter, problemer når vi skal op og på arbejde eller i skole dagen efter. Noget vi jo har haft problemer med i mange år, når der har været midtuge-runder. Heldigvis har midtuge-runderne altid været få, men med sen-søndags- og mandagskampene er problemet vokset betydeligt!

Antallet af forventede TV-seere er nu om dage afgørende for, hvornår kampene spilles. TV-selskaberne tager ikke hensyn til geografisk afstand for udeholdet, og de kigger endda kun i begrænset omfang på stillingen i Superligaen. Det er i givet fald ganske tilfældigt, hvis sen-søndags og mandagskampene ender med at være lokalopgør.

I ASC vil vi arbejde på at få parterne til at indse, at den tv-aftale de sælger, inkluderer os, fansene. Uden os var der reelt intet produkt at sælge. Der er ikke meget ved at se en kamp i fjernsynet, hvor det kan mærkes, at der ikke er stemning på stadion. Derfor vil vi arbejde på at fanklubberne skal have en del af tv-pengene. Tænk bare på, hvad vi kunne gøre for en meget lille del af tv-pengene. Vi kunne ansætte en administrator på fuld tid, eller vi kunne sende gratis busser af sted til udebane turene. Vi vil kunne gøre stemningen på tribunen endnu bedre med lidt flere midler. At vi får en del af tv-pengene betyder ikke at vi accepterer status quo, og at vi vil holde op med at kæmpe for færre kampdage.

I ASC arbejder vi hårdt på at få klubberne og divisionsforeningen i tale, og vi vil gøre hvad der står i vores magt for at få begrænset antal af spilledage i en runde. Det vil vi også gøre selvom vi fik en del af tv-pengene.

ASC vil i samarbejde med andre fanklubber i Danmark og sammen med FSE forsøge at fremme ovennævnte, så fodbold også på udebane bliver for de mange og ikke kun de få.