Bestyrelsens beretning 2017

 

2017 har været et udfordrende år, med mange spændende projekter og initiativer for at udvikle foreningen. Den helt store målsætning for bestyrelsen var således undgå yderligere medlemsflugt. Ved udgangen af 2017 var der 1250 medlemmer i ASC, og dette har været tilsvarende 2016. Det har ikke været tilfredsstillende for bestyrelsen, at det ikke er lykkedes at opnå fremgang i medlemstallet, men vi er dog alligevel glade for at se, at faldet ser ud til at være bremset. Det bliver et fokuspunkt for den fortsættende bestyrelse at arbejde for at styrke medlemstallet.

Bestyrelsen har haft som fokus at ASC bliver synlige på sociale medier, og at vi på denne måde opnår en større interaktion med vores målgruppe. Dette har afspejlet sig i at vi igen har fået et velfungerende infoudvalg, som har relanceret ASC sociale medie profil. Udover at vi selv gerne vil skabe en mere tydelig profil på sociale medier, har der også været taget initiativer til hvordan ASC og AaB kan blive endnu bedre til at promovere hinanden, og få fælles gevinst af dette.

Sportsligt
Rent sportsligt vil 2017 ikke gå over i historiebøgerne. Foråret startede ellers fremragende, med klare sejre over Silkeborg i både Superligaen og Pokalturneringen, men i sidste ende var det forgæves, da vi lige akkurat missede top 6, og medaljeslutspillet. I stedet blev resten af foråret en lidelseskamp for AaB fans, sikringen af overlevelsen blev alt for nervepirrende. Heldigvis lykkedes det os at undgå at komme i nedrykningsspillet, men vi savnede at se mål fra AaB.

Denne tendens til manglende mål, kom desværre også til at præge starten på efteråret, hvor der i de første mange runder af Superligaen ikke blev scoret mange mål. Afslutningen på efteråret blev dog positiv, og holdet formåede at stabilisere spillet. Vi lever fortsat i Pokalturneringen, og det er bestemt ikke urealistisk at vi også kommer i top 6, og med Kusk tilbagekomst til Aalborg kan det bestemt blive et meget spændende forår vi går i møde.

Ny SLO
Igennem 2017 har ASC haft et godt samarbejde med AaBs tidligere SLO Christian Golding Andersen. I 2017 blev samarbejdet mellem AaB og ASC igen mere formaliseret, og dette skyldes i høj grad Christians arbejde for at fremme en positiv fankultur i Aalborg. Vi vil gerne sige Christian tak for et godt samarbejde, og glæder os til at samarbejde med AaBs nye SLO Simon Vangsgaard, som vi allerede har haft møder med, som lover godt for fremtiden.

Aktivitetsudvalget
2017 startede som altid med det årlige ASC Indestævne, som blev spillet i Agri Nord Idrætscenter i Skalborg. De forsvarende mestre, AaB Fatboys, deltog ikke i stævnet, så det stod fra starten klart, at der skulle findes en ny mester.

12 hold stillede til start og i sidste ende var det De Røde Baroner, som trak sig sejrrigt ud af stævnet. De 2 bedste hold fra AaB Support Clubs Indestævne går videre til DM for fanklubber, som denne gang blev afholdt i Herning. De Røde Baroner leverede her en flot præstation og sluttede som nr. 2 – kun overgået af B93, som denne gang hjemtog pokalen.

Sæsonens AaB’er i 16/17 gik til én af de helt unge drenge. Det var ikke mange danskere, der havde stiftet bekendtskab med Joakim ‘Joa’ Mæhle, inden han fik debut for AaBs førstehold i kampen mod FC Nordsjælland 7. august 2016. Det bekymrende Joa sig dog ikke om, og inden længe var han fast inventar på AaB-holdet. Dette førte altså også til, at AaB Support Clubs medlemmer kårede Joa til Sæsonens AaB’er 16/17 – tillykke med det!

Årets traditionelle ASC-julefrokost blev afholdt lørdag den 18. november, og ca. 45 glade deltagere havde fundet vej til loungen på Aalborg Stadion, hvor man kunne gå ombord i den store buffet og fri fadøl mv. Vi er sikker på, at der i løbet af aftenen blev fortalt historier af en karakter, som ikke tåler at blive genfortalt

Infoudvalget
I 2017 er infoudvalget speedet up.

Udvalget er gået fra at have parkeret bilen på værkstedet i en rum tid, til at flyve rundt i svingene. I infoudvalget har vi i 2017 påbegyndt arbejdet med at styrke ASCs profil på de sociale medier, hvorunder det første og største fokus lå i at udnytte Facebook. På Facebook har vi øget mængden af opslag, hvorfra de kedelige opslag er blevet afløst af opslag med kant. Det har således betydet, at vi i ASC har sikret alle AaB fans en gratis omgang i Randers eller interaktion med spillere i AaB, bare for at give et par eksempler.

Den ændrede strategi har ligeledes påvirket samarbejdet med AaB i en positiv retning, idet de synes, at vores arbejde her er rigtig godt og er medvirkende til, at skabe en øget interesse omkring AaB. En afledt effekt heraf er, at vi er kommet tættere hinanden hvad angår sparring og ideudveksling. Herudover har AaB smidt en del gaver vores vej, hvilket har medført en stigende interesse for vores ASC profil. Vi har i året 2017 eksempelvis fået 489 nye følgere.

Det stigende fokus på udnyttelse af vores SoMe platforme har ligeledes medført, at vi i stigende grad også benytter vores Instagram og Twitter profiler. I december måned valgte vi at køre en ASC julekalender med tidligere spillere. Det var en kæmpe succes. Twitterprofilen oplever deslige stigende interesse fra AaB-fans, diverse journalister samt ansatte i AaB. Begge platforme skal også i 2018 benyttes i stigende grad.

Infoudvalget i ASC består den dag i dag af to frivillige. Dog er jagten på flere frivillige til infoudvalget påbegyndt, idet vi pt. har en knap kapacitet og godt kunne bruge flere hænder. Igen søger vi udenfor det nuværende frivilligkorps i ASC, idet vi ikke vil ”stjæle” ressourcer fra andre udvalg.

Lad 2018 blive året med endnu mere action på de sociale medier i AaB Support Club.

Bladudvalget

Som det har været tilfældet gennem de seneste mange år, har der også i 2017 været udsendt fire udgaver af Supporteren. De har været fyldt med spændende reportager, nostalgiske tilbageblik, og interviews med ansatte i AaB, herunder blandt andre Carsten Christensen, Morten Wieghorst, Marco Ramkilde, Jores Okore, Ashley Tootle, Kristoffer Pallesen og Henrik Dalsgaard.

Der har i året været lidt udskiftninger på redaktionen, men redaktør Christian Simoni har formået at samle et slagkraftigt hold til at foretage interviews og skrive spændende artikler til glæde for mange af vores medlemmer.

I starten af året ændrede vi på setupet omkring medlemmers manglende modtagelse af bladet, idet vi fik en ny distributionsansvarlig, Jesper Vorring, tilknyttet som frivillig i foreningen. Jesper står i øvrigt ikke kun at eftersende Supporteren, til de af vores medlemmer der ikke modtager disse, men også for at undersøge med vores distributionsfirma hvad grunden til den manglende modtagelse af bladet har været. På den måde forsøger vi for at løse problemerne permanent, i stedet for blot at eftersende, og så stå med samme udfordring igen næste gang.

Busudvalget
2017 har været endnu et travlt år for busudvalget. Gennemførselsgarantien er fortsat opretholdt, hvilket betyder at ASC har været repræsenteret til alle Superligakampe i årets løb. Busudvalget er en af grundstenene i AaB Support Club, hvorfor det også vægtes højt at tilbyde AaB-fans fordelagtige tilbud på udebaneture.

Året startede med afgørende udebaneture til Århus, Odense og Viborg i kampen om deltagelse i mesterskabsslutsspillet, hvor tilslutningen på turene var stor. Desværre kastede det ikke det håbede resultat af sig, og AaB endte i nedrykningspillet.

Sæsonen afsluttedes med en tur til Randers i en kamp om Europa-deltagelse, hvor AaB dog allerede i hjemmekampen havde givet sig selv et ringe udgangspunkt. Derfor sluttede sæsonen her for AaB og de håbefulde deltagere på turen.

Efteråret bød på hele fire Sjællandsture (foruden boykottet af kampen i Parken). Desværre var tilslutningen ikke så stor som håbet, hvorfor gennemførselsgarantien kom i spil af flere omgange. Heldigvis har vi i ASC frivillige, der ofrer sig i den slags situationer, og arrangerer ture i minibusser med egen chauffør, hvilket sparer foreningen for at bestille unødvendigt store busser.

Der skal herfra lyde en stor tak for indsatsen, der er ydet gennem året. Uden jeres viden og vilje ville det ikke være muligt altid at repræsentere de rød-hvide farver på udebane.

AaB Tifo Kaos
ATK ligger sjældent på den lade side, og også i 2017 blev der produceret flag og bannere til at farve landets tribuner. Nogle af de større tifo’er var:

13. marts hjemme mod FCM, hvor der blev lavet rulleflag med AaBs logo, Aalborgs Byvåben og Vesttribunens logo, som blev flankeret af et banner med teksten “For klubben, byen og tribunen”.

14. august hjemme mod Hobro, hvor det var tid til at fejre ATKs fødselsdag. Hele 15 år har gruppen nu leveret farverige indslag på den Aalborgensiske tribune. Til lejligheden var der kreeret et rulleflag med ATKs logo samt to bannere med teksterne “15 år for klubben” og “15 år på tribunen”. Fra bestyrelsens side skal der lyde et stort tak til medlemmerne i ATK gennem de 15 år, hvor gruppen har lagt en stor ære i arbejdet med at repræsentere AaB Support Club på de danske og internationale tribuner.

Sidst men ikke mindst, bør der nævnes en slags ATK-specialitet, nemlig en sviner til FCM. Da FCM kom på besøg den 20. november, blev der fremvist to bannere. Det ene med teksten “AaB er klubfolk med hjerte og passion”, mens det FCM-relaterede banner lød teksten “FCM er en rig mands penge og vision”.

Vi glæder os til at se, hvad ATK finder på i 2018!

ASC København
ASC København havde igen et rigtigt godt år 2017, hvor lokalafdelingen kunne fejre sit 20 års jubilæum.

Foråret blev indledt med en bustur til Århus i februar med cigarkagemand, flødeboller og quiz. Desværre gik forårssæsonen ikke som håbet med mesterskabsspil og pokalfinale, så perioden frem til sommer blev en forholdsvis stille en af slagsen.

Efteråret startede med FCK på Den Glade Gris, da ASC København fulgte hovedforeningens boykot af Parken, og så fulgte ellers samtlige sjællandskampe slag i slag i efteråret med FCN, BIF, FC Helsingør og Lyngby BK med 1 tabt, 1 uafgjort og 2 sejre. Normalt bliver der også plads til en tur til Odense, men den lokale bestyrelse valgte turen fra, da de vurderede, at deltagerantallet ville være begrænset, fordi kampen lå i slutningen af skolernes sommerferie.

Den 16. september blev der holdt jubilæumsfest på Den Glade Gris med grillpølser og fadøl. Der kom fornemt besøg af Allan Gaarde med frue og barn, og de havde en signeret spilletrøje med som gave. Allan Gaarde holdt en fin tale, og desuden var der videohilsen fra Lynge Jakobsen og Stephan Schors.

Fremmødet på DGG varierer lidt afhængigt af hvem, hvornår og hvordan det går med AaB, men generelt er fremmødet stigende, og det skyldes helt sikkert, at lokalafdelingen er blevet mere synlige på Facebook.

Medlemstallet er igen i år faldet en smule, men som de forrige år er det en følge af knap så gode resultater på banen. Til gengæld er antallet af følgere på Facebooksiden steget kraftigt, hvilket helt sikkert skyldes vores opslag på AaB’s hjemmeside og Facebookside i forbindelse med jubilæet.

TAK
Afslutningsvis vil jeg gerne takke nogle af alle jer, som har gjort det muligt for os overhovedet at kunne stå her i aften. Det har været en stor ære og fornøjelse at have været formand for ASC igennem de sidste 4 år, og det vil jeg ikke glemme. Jeg vil først og fremmest sige tak til vores medlemmer, som har vist mig og resten af bestyrelsen deres tillid. En særlig tak til de medlemmer, som har bakket op om vores aktiviteter i 2017.

Herudover skal der også lyde en særlig stor tak til vores ca. 50 frivillige hjælpere rundt omkring i de mange afkroge af foreningen. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer. Sidst men ikke mindst så vil jeg gerne takke mine bestyrelseskollegaer for et godt samarbejde. Jeg er sikker på ASC vil være i gode hænder med den kommende bestyrelse.