Referat af generalforsamling 2017

Referat af ordinær generalforsamling i AaB Support Club, afholdt torsdag den 7. marts 2017.

Klokken slår 19, og formand Mads Aagaard (MA) byder forsamlingen velkommen til årets ASC generalforsamling. Generelforsamlingen er lovligt indkaldt via Supporteren nr. 4/2016.

Dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.
Generalforsamlingen indledes med valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår valg af Christian Simoni (CS). Der er ingen modkandidater, og CS vælges.

Dagsordenens pkt. 2. Valg af referent og stemmetællere.
Bestyrelsen foreslår administrator Nicolai Jon Thorsen som referent og Christian Kokholm Rothmann og Thomas Kristensen som stemmetællere. Alle vælges uden modkandidater.

Dagsordenens pkt. 3. Godkendelse af bestyrelses beretning for det forløbne år.
CS giver ordet til MA, der som formand aflægger beretningen på vegne af bestyrelsen. MA indleder med at fortælle, at bestyrelsen i 2016 havde en ambition om et stigende medlemstal.
På trods af forsøg med hvervekampagne, har udviklingen været skuffende, og der er i dag ca. 1350 medlemmer i foreningen. MA konstaterer, at medlemstallet siden sommeren 2016 har været stabilt, men at man stadig har en ambition om at hæve medlemstallet for at bibeholde en sund forening.

Medlemstallet
I 2016 havde bestyrelsen en ambition om, at medlemstallet skulle stige i forhold til de seneste år. Desværre gik 2016 ikke sådan. Foreningen har i 2016 oplevet en tilbagegang, så vi ved årsskiftet har 1300 medlemmer. Det har været en skuffende udvikling, som skete på trods af, at vi i foråret havde en stor hvervekampagne. Vi havde i bestyrelsen håbet, at den kunne være med til at hæve medlemstallet, men det lykkedes desværre ikke.

Siden sommeren 2016 har medlemstallet lagt omkring 1300, men det skal højere op igen, for det er afgørende for at kunne drive en sund forening med forskellige aktiviteter.

Vi vil som bestyrelse selvfølgelig fortsat arbejde aktivt på at hæve medlemstallet, men samtidig må vi som forening nok desværre forvente, at et stabilt medlemstal på over 2000 ikke er realistisk i øjeblikket.

Ny administrator
I 2016 blev vores tidligere administrator Deniz Pasic færdiguddannet, og det betød, at han samtidig stoppede som administrator i ASC. I foråret gik processen med at finde en ny administrator i gang, og det endte med, at vi ansatte Nicolai Jon Thorsen. Internt i foreningen er Nicolai et kendt ansigt, da han tidligere har været mange årig frivillig. Han kender dermed også foreningen, så det ser vi som en klar fordel.

Henover sommeren har Deniz hjulpet Nicolai på plads i rollen som administrator, og har stået til rådighed for Nicolai, hvis han havde spørgsmål til noget. Det vil jeg gerne takke ham for.
Nicolais første halvår på kontoret er gået godt, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde.

Sportsligt
Rent sportsligt har 2016 været en stor rutschebanetur, med både glæder og skuffelser. Foråret blev indledt med optimisme og forhåbninger om, at vi kunne spille med om medaljer. Desværre stod det hurtigt klart at vi ikke kunne holde trit med toppen, og samtidig blev det heller ikke til nogen pokalfinalen. Samlet endte det med en 5. Plads, som lige præcis ikke gav adgang til Europa.
I efteråret startede vi godt, men som vi alle ved så fortsatte det ikke, og efteråret blev afsluttet på en skuffende 8. Plads, og med en trænerfyring som konsekvens.

Det bliver spændende at følge holdets udvikling i 2017 under Morten, og forhåbentlig kan vi komme med i mesterskabsslutspillet.

Aktivitetsudvalget
Året startede traditionen tro med det årlige ASC Indestævne, som i 2016 var henlagt til Nørresundby Idrætscenter. Trods den nye lokation fandt AaB Fatboys sig hurtigt til rette på halgulvet og kunne hjemføre endnu et mesterskab! De 2 bedste hold fra AaB Support Clubs stævne går videre til inde-DM for fodboldfanklubber, som denne gang blev afholdt i Nørrebrohallen i København. Normalvis præsterer vores deltagere rigtig godt til DM og 2016 var ingen undtagelse, hvorfor AaB Fatboys efter endt spil også kunne kalde sig Danmarksmestre!

I efteråret 2016 var det tid til at kåre Sæsonens AaB’er 15/16. Efter en afstemning blandt forenings medlemmer stod det klart, at vinderen blev Nicolaj Thomsen. Han spillede i sæsonen 15/16 alle 33 Superliga-kampe for AaB, scorede 6 mål og leverede 6 assist. Thomsen var ved kåringen allerede afskibet til Nantes, men sendte en fin videohilsen, som blev bragt på Aalborg Stadion.

Julefrokosten blev afholdt i november i loungen på stadion, og denne gang var festen arrangeret med mad og fri bar til billige penge. Godt 65 deltagere havde en god aften med god mad, konkurrencer, musik og dans af tvivlsom kvalitet. Der blev garanteret også udvekslet en hel del historier fra årets ture på stadion, såvel ude som hjemme.

Busudvalget
I Busudvalget har 2016 været et spændende år. Da vi desværre ikke har været beriget af hverken europæiske oplevelser eller pokalfinale i 2016, har fokus i Busudvalget været på at opretholde den høje kvalitet på alle de ture der skal arrangeres indenrigs. Igen i år har vi haft gennemførselsgaranti, hvilket betyder at ASC har været repræsenteret på udebane i alle årets betydende kampe.

Som det er nævnt, så er ASC udfordret på medlemstallet, hvilket også giver udfordringer for Busudvalget. Selvom vi hjertens gerne vil have så mange med til alle vores kampe som muligt, så giver de skiftende og ofte uhensigtsmæssige kamptidspunkter udfordringer for deltagerantallet på vores ture. Med en ny ligastruktur er vi spændt på at se hvilken betydning det vil få for deltagerantallet, hvorfor vi løbende revurderer vores gennemførselsgaranti, og hvad der er økonomisk forsvarligt.

Busudvalget administreres af frivillige som efterhånden har ‘mange år på bagen’ i foreningen, hvilket også sætter sit tydelige præg på, hvor få krav det stiller til Bestyrelsen og dets medlemmer. Det er et meget selvkørende udvalg, og der skal herfra lyde en stor tak for indsatsen der er ydet gennem året. Uden jeres viden og vilje ville det ikke være muligt altid at repræsentere de rød-hvide farver på udebane.

Bladudvalget
Supporteren har også i 2016 været udsendt fire gange. Vi føler at bladet har opnået en højere kvalitet end nogensinde. Det er dyrt at have et fysisk medlemsblad, men vi ved, at mange af vores medlemmer ser frem til at modtage og læse Supporteren. I ASC er vi rigtig stolte af vores medlemsblad.

Vi oplever fortsat problemer med medlemmer, der ikke modtager Supporteren. Vores erfaring er, at det ikke hjælper at skifte distributionsfirma – men vi vil fremadrettet forsøge at eftersende blade til medlemmer, der ikke har modtaget sit blad.

Året har budt på spændende artikler, spillerportrætter og interviews med ledere i AaB.

Ny tilgang på de sociale medier
Det har gennem længere tid været et ønske fra den eksisterende bestyrelse at vi gerne vil brænde mere igennem, og signalere at vi har en holdning, og har kant. Som officiel fanklub er der selvfølgelig nogle ting vi bliver nødt til at være opmærksomme på, men vi har også et ønske om at adskille os fra andre og vise følelser. Dette har nogen formentlig allerede bemærket.

Vi lærer hele tiden ved at kigge på reaktionen fra vores følgere, så tilgangen bliver hele tiden finpudset. Husk at følge os på Facebook, Twitter og Instagram!

Tværfraktionelt samarbejde
ASC har igen i 2016 været en aktiv deltager i fanpolitisk arbejde. Året startede med DFF seminaret som blev afholdt i Vejle. Til seminaret var der mange spændende indlæg og temaer som blev diskuteret. Politiet holdte et oplæg, hvori i de fortalte at det aldrig har været mere sikkert at gå til fodbold. Derudover var der en stor debat om hvad Good Hosting indebærer. Her blev det anbefalet at der kom standard krav, og dette er igen blevet aktuelt.

2016 blev også året, hvor awaykortet blev lagt i graven. I stedet blev der indgået en aftale om skærpede sikkerhedsregulativer, samt udveksling af karantæneoplysninger. I dette arbejde har ASC været en aktiv part i forhandlingerne.

ASC vil også i 2017 være aktiv part i fanpolitiske diskussioner, da vi mener at det er væsentligt at arbejde for fans rettigheder på tværs af klubber.

ASC – KBH
Det har været et godt, men også relativt stille år 2016 i ASC København, hvor blandt andet håbløse kamptidspunkter har sat en stopper for den helt store aktivitet blandt vores sjællandske ligesindede. Eksempelvis ville lokalforeningen gerne have åbnet året med en bustur til Herning i februar 2016, men som så ofte før blev kampen programsat til mandag aften.

En enkelt bustur til Odense til sidste sæsons sidste kamp mod OB, blev det dog til. Der blev sendt en god flok af sted, som iført Augo-masker fik sagt farvel til ex-kaptajnen på behørig vis.

ASC København har dertil været repræsenteret til 6 AaB-kampe på Sjælland i 2016. Der var bl.a. en regnfuld storsejr over Roskilde i DBU Pokalen, en overtidssejr i Farum og et forløsende og længe ventet point i Parken. De øvrige tre kampe er ikke værd at nævne her.

Trods de svingende resultater har ASC København holdt fanen højt på stamstedet Den Glade Gris i det centrale København, hvor der bl.a. har været et glimrende arrangement, som inkluderede morgenmad i forbindelse med en SønderjyskE-kamp. Og selvom der nok var tale om sæsonens dårligste kamp, var det imponerende og fedt at se AaB-direktør Stephan Schoors troppe op på Grisen for at overvære årets sidste kamp mod AC Horsens og tale med de fremmødte.

Fremmødet på Den Glade Gris har varieret meget, men vi håber, at flere i 2017 har lyst til at gøre brug af den enestående mulighed, det er, at overvære AaB’s kampe med ligesindede i København.

ASC København har for nyligt måttet sige stort tak og farvel til sin formand, Tobias Bendsen, som efter mange års tjeneste som frivillig i flere forskellige udvalg i ASC har valgt at trække sig. Tobias stoppede ved ASC Københavns generalforsamling i januar 2017, hvor der til gengæld blev valgt flere nye bestyrelsesmedlemmer, herunder selvfølgelig også en ny formand i form af Rikke Sørensen. Den nye bestyrelse giver et håb om, at ASC København fortsat kan være en aktiv forening i 2017, selvom dette naturligvis desværre også er afhængigt af AaB’s præstationer på banen.

AaB Tifo Kaos
ATK hviler sjældent på laurbærrene og også i 2016 skulle der derfor kreeres bannere, flag og rulleflag, som kunne pynte landets tribuner. Et af højdepunkterne var en kombineret hyldest til AaB og sviner til FCK, som blev udfoldet i maj 2016. Her lød teksten på banneret ”Man kan tage drengen ud af Aalborg, men aldrig tage Aalborg ud af drengen – Rigtige Aalborg-drenge vender hjem” akkompagneret af et rulleflag med billeder af Kasper Risgård, Thomas Augustinussen, Lars Søndergård og Thomas Enevoldsen. En slet skjult hilsen til de spillere, som tilvælger FCK og fravælger AaB, når turen går hjem fra udlandet.

I juli måned var ATK desuden på pletten med en hilsen, da AaB-koryfæet Børge Bach afgik ved døden. Et portræt af Børge og med den ledsagende tekst ”En klubmand som få – Hvil i fred, Børge Bach” sagde mange AaB-supportere farvel til en stor skikkelse i klubbens historie!

Begge de ovenstående markeringer kendetegner ATK, som altid er klar med en frisk bemærkning til modstanderen, en hyldest til egne helte eller en smagfuld afsked med en stor personlighed.

Herudover er det værd at nævne, at 2016 blev året, hvor AaB Tifo Kaos fik sin egen side på Facebook. Denne har fået en god start og er bestemt et like værd, hvis man er interesseret i gruppens arbejde.

TAK
Afslutningsvis vil jeg gerne takke nogle af alle jer, som har gjort det muligt for os overhovedet at kunne stå her i aften.

Først og fremmest skal der lyde en stor tak til alle vores medlemmer. En særlig tak til de medlemmer, som har bakket op om vores aktiviteter i 2016.

Herudover skal der også lyde en særlig stor tak til vores ca. 50 frivillige hjælpere rundt omkring i de mange afkroge af foreningen.

Ligeledes vil jeg også gerne takke vores administratorer på kontoret ligesom min tak også går til vores mange samarbejdspartnere.

Til slut vil jeg gerne sige mange tak til mine bestyrelseskolleger for en stor indsats i 2016. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer.

Der er ingen spørgsmål fra lokalet til formandens beretning. Beretningen godkendes.

Dagsordenens pkt. 4. Godkendelse af regnskabs for det forløbne år
Søren Albrechtsen fra bestyrelsen kunne ikke være til stede, derfor står Kasper Møller (KM) for godkendelse af regnskabet.

Økonomisk har 2016 været lidt hårdt for foreningen. Vi har realiseret et underskud på tkr. 87 imod 61 sidste år og 34 i budgettet.

Overordnet set er vi selvfølgelig ramt af fald i indtægten fra betaling af medlemskontingenter. Det er klart, at når AaB Support Club mister medlemmer, så går det ud over foreningens økonomi.
Således har vi modtaget ca. tkr 60 færre i kontingenter i 2016 end i 2015. Det er klart, at den udvikling meget gerne skal vendes.

Ydermere har året fra bestyrelsens side været præget af oprydning. Således har vi haft nogle gamle mellemregninger og tilgodehavender bogført, som ingen reelt har vist hvor er kommet fra. Dem har vi nu fået ryddet op i, og det har medført en regnskabsmæssig nedskrivning af aktiver på ca. tkr. 40.

Hvis man skal dykke ned i enkelt-udvalg, så er der mange udvalg, der blot år efter år koster ca. det samme, som derfor er relativt let at forudsige. Bladudvalget koster det, det nu engang koster, korrigeret for udviklingen i antal medlemmer, ligesom det at være medlem af DFF koster nogenlunde det samme fra år til år. Drift af foreningens IT koster det samme, og medlemsadministrationen samt ASC København svinger heller ikke meget.

De udvalg, der i 2016 har oplevet de største udsving, er Busudvalg og ATK.

Busudvalget kører med gennemførelsesgaranti. Det er en politisk prioritet fra bestyrelsen, vi gerne vil bakke op om at sende folk afsted til AaBs kampe på udebane. Også selvom TV-aftalen gør, det nogle gange er en mandag aften i Lyngby, som af gode grunde isoleret set kommer til at koste foreningen penge. Det er dog klart, at det er et område, vi i samarbejde med busudvalget vil følge nøje igen i 2017. ATK har i år givet overskud. Det skyldes primært en enkelt-donation på tkr. 10.000 samt salg af tifo-remedier til AaB, ligesom tifogruppen jo har samlet ind både på stadion og via “10 kr. til tifokaos”. Hertil skal lægges, at der ikke føres lager, men varer omkostningsføres når de købes. I 2016 har tifogruppen således brugt af varer indkøbt tidligere.

Samlet set er et underskud i den nævnte størrelsesorden selvfølgelig ikke holdbart på den lange bane. På kortere sigt er vi dog en solid forening, som pr. 31. december har en egenkapital på tkr. 356, og kun ganske lille gæld. Foreningen er tillige ganske likvid, idet den likvide beholdning pr. 31. december udgjorde tkr. 282, ligesom yderligere tkr. 61 var udgjort af omsættelige aktiver/tilgodehavender.

Konklusionen er således, at der i den kommende tid vil blive en lidt strammere omkostningsstyring i foreningen, for at sikre, at vi også fremover har et økonomisk råderum til at foretage de dispositioner, vi måtte ønske.

Efter KMs fremlæggelse af årsregnskabet spørger CS, om forsamlingen har spørgsmål hertil.

Christian Rothmann (CR) vil gerne vide, hvad de ’Øvrige udgifter’ under ’Note 1, bestyrelsen’ dækker over, da der her er en relativt stor forskel mellem 2015 og 2016. Det forklares, at denne post kan bruges til afskrivninger, hvor størstedelen i dette tilfælde er en mellemregning med AaB.

Regnskabet godkendes.

Dagsordenens pkt. 5. Orientering om budget for de kommende år

Kasper Vase (KV) og MA orienterer om budgettet. Der vil blive kigget på tallene i den kommende tid, men bedømt ud fra 2016, har man valgt at lægge konservativt ud. Ambitionen er naturligvis, at man går i nul. Man vil fra bestyrelsens side evaluere de enkelte udvalg og deres aktiviteter. MA opfordrer yderligere alle medlemmer til at melde sig til PBS, da dette vil spare foreningen for gebyret på udsendelse af indbetalingskort.

Der budgetteres totalt med et underskud på 26.250 for det kommende år.

CR vil gerne vide, om distributionsomkostningerne stiger i takt med de almindelige portopriser. CS forklarer, at de steg en smule i 2016, og at det samme formentlig vil gentage sig i 2017.

Kristian Lyng (KL) spørger ind til, hvorvidt bladudvalget har overvejet en løsning, hvor bladet bliver sendt ud via mail. MA forklarer, at man overvejer løsninger, men at man er stødt på udfordringer bl.a. vedr. lovgivning ift. kontakt af medlemmer. Det slås desuden fast, at man ikke vil opnå nogen særlig besparelse, hvis kun en lille del af bladene skal udsendes fysisk. Når først trykkeriet er i gang, er prisforskellen på 300 og 1300 blade minimal.

KL konstaterer, at det koster mange penge at sende opkrævninger ud. Han spørger bestyrelsen, om man har overvejet lange medlemskaber. Det forklares, at man har overvejet mange forskellige typer af medlemskaber, men at bestyrelsen har valgt at holde fast i én type medlemskab. MA forklarer, at en del af det ligger i udfordringen vedr. medlemskort.

CR foreslår, at man kunne knytte en QR-kode til medlemskortet. CR foreslår ligeledes, at folk skal have mulighed for at afhente deres medlemskort på stadion. CR foreslår yderligere, at det kunne være en god idé, hvis man på ASCs webshop kunne benytte sin bruger til at læse medlemsbladet. Forslagene noteres.

Niels Sørensen (NS) spørger, om der er mulighed for at kontakte medlemmer på mail. MA forklarer, at foreningen skal have godkendelse for at kontakte på mail, men at der arbejdes på en løsning.

Christian Golding (CG) – fankoordinator i AaB – spørger ind til PBS-tilmelding. CG åbner op for, at AaB muligvis kan bidrage med en form for gulerod, hvis et medlem tilmelder sig PBS.

FK oplyser, at der mange andre steder bliver pålagt et gebyr for betaling via PBS. FK spørger ind til, om man i ASC kan indføre samme ordning. Det forklares, at en sådan løsning kræver, at foreningens medlemskartotek og NETS kan kommunikere problemfrit med hinanden, hvilket ikke er tilfældet pt.

Dagsordenens pkt. 6. Fastsættelse af kontingent for det kommende år
Bestyrelsen foreslår fastholdelse af 195 kroner i årligt kontingent. Med dette beløb ligger ASC på samme niveau som andre fanklubber. Kontingentet forbliver uændret.

Dagsordenens pkt. 7. Indkomne forslag.
Der er ikke nogen forslag.

Dagsordenens pkt. 8. Valg af formand i lige år

Dagsordenens pkt. 9. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer i lige år

Dagsordenens pkt. 10. Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer i ulige år
CS oplyser, at Rasmus Fihl (RF) og Søren Albrechtsen (SA) i år er på valg. De er begge villige til genvalg. Bestyrelsen foreslår genvalg. De vælges begge uden modkandidater.

Dagsordenens pkt. 11. Valg af 2 suppleanter
Rasmus Damborg og Kasper Korsvang Møller er på valg. De er begge villige til genvalg. Bestyrelsen foreslår genvalg. De vælges begge uden modkandidater.

Dagsordenens pkt. 12. Valg af 2 bilagskontrollanter.
Thomas Østergaard og Rolf Larsen er på valg. Thomas Østergaard er villig til genvalg, mens Rolf Larsen ønsker at stoppe. Bestyrelsen foreslår genvalg af Thomas Østergaard og nyvalg af Line Neergaard Kristiansen. De vælges begge uden modkandidater.

Dagsordenens pkt. 13. Valg af bilagskontrollantuppleanter
Christian Simoni er på valg og er villig til genvalg. Han vælges uden modkandidater.

Dagsordenens pkt. 14. Eventuelt
Thomas Kristensen vil gerne vide, om ASC overvejet at lave arrangementer i forbindelse med kampdage. MA forklarer, at man tidligere har forsøgt sig, men at disse arrangementer i høj grad har manglet opbakning. Bestyrelsen tror ikke på at man kan konkurrere med Vesttribunens arrangementer. KM tilføjer, at det ikke behøver at være et ASC arrangement, men at ASC bør kunne kobles på de arrangementer, som Vesttribunen og AaB arrangerer, så man når så bredt ud som muligt. KL forhører sig om et eventuelt samarbejde med Vesttribunen. MA forklarer, at man før har forsøgt sig, men at flere ting gjorde, at det dengang ikke lykkedes. CR mener, at bestyrelsen bør lave en fast plan for dette, så man fremover ikke kobler sig på hist og her.

KL spørger ind til bestyrelsens syn på, at man bliver færre og færre frivillige. MA forklarer, at det er noget, man tænker over. Bestyrelsen ligger inde med en liste over arbejdsopgaver til nye frivillige. Udfordringen ligger i, at man ikke mener, at udefrakommende kan gå direkte ind og tage kæmpe ansvar. Bestyrelsen er opmærksomme på problemet.

NS forklarer, at når han går op efter øl på stadion, savner han en form for reklame for ASC. NS mener, at reklamer på stadion kunne være godt givet ud. CG fortæller, at det er meget dyrt, hvis ASC skal reklamere på stadion til almindelige priser. Man kunne evt. sætte skifterammer, A-skilte og en stand op uden for stadion. Disse tiltag er dog sat på pause, da AaB arbejder på en ny ”kampoplevelse”. Det tilføjes herudover, at ASC bliver sat ind på storskærmen på stadion uden betaling, når der ikke er fyldt med betalende sponsorer.

RF forklarer, at man i bestyrelsen håber på, at de sociale medier kan være med til at styrke opmærksomheden på ASC, bl.a. ved hjælp af videoer med kant. MA tilføjer, at ASC vil promovere sig på Facebook ved betale for ”boost” af opslag, for på denne måde at nå endnu længere ud.
NS vil i samme ombæring gerne rose bestyrelsen for aktiviteten på de sociale medier. NS roser i ligeledes busudvalget for de kamppakker, man satte til salg i forbindelse med forårets jagt på top-6.

CG foreslår at man til sidste kamp i sæsonen kunne lave en målrettet hverveindsats kombineret med AaBs sæsonkort kampagne. Bestyrelsen tilkendegiver, at man allerede har talt om at være ekstra synlige i netop denne periode. CG foreslår, at man kunne lave en flyer med AaB som afsender men med ASC på bagsiden, mens man ligeledes kunne nævne ASC i AaBs nyhedsbrev i forbindelse med sæsonkortpromovering.

CR foreslår, at man kunne lave en ASC-menu på stadion. CG forklarer, at AaB og ASCs systemer ikke spiller sammen på en måde, der gør denne løsning er realistisk.

FK foreslår, at man i bestyrelsen retter fokus mod familietribunen i forhold til hvervning af medlemmer. Bestyrelsen takker for det gode input og tager forslaget til efterretning.

KM konstaterer, at man skal arbejde på timingen af opslag på de sociale medier, evt. med en kalender hvor man planlægger promoveringspunkterne. Bestyrelsen er på sagen.

Ove Christensen (OC) forestår, at ASC kunne lave noget a la sofabold.dk, hvor diverse aktiviteter bliver fastlagt. Bestyrelsen tager forslaget til efterretning.

CR synes, at bestyrelsen bør slå mere op internt for at spare med og informere de frivillige. Bestyrelsen er enig i, at det kan blive bedre, men slår fast, at det går begge veje. Bestyrelsen opfordrer alle til at kommer på banen, hvis man har forslag eller input.

Efter lidt løs snak takker CS for fremmødet, ønsker tillykke til de valgte og takker for god ro og orden.

, ,

Comments are closed.