PRESSEMEDDELELSE FRA AaB SUPPORT CLUB VEDR. POKALFINALEN

I AaB Support Club havde vi glædet os til Pokalfinalen. Vi har knoklet for at blive klar. Tifo og busser skulle arrangeres, og det hele skulle gøres på “en ny måde”, med respekt for corona-situationen, ligesom det skulle ske med ganske korte frister.

Vi sendte 2 fyldte dobbeltdækkerbusser afsted til Esbjerg. Optakten til kampen var god.

Inde på stadion opførte folk sig, som man har gjort til de seneste kampe i Superligaen. Stemningskernen stod samlet, andre som bidrager mindre til stemningen sad lidt længere ude i siderne. Sådan var det under spillernes opvarmning, og sådan var det da kampen startede. Men efter ca. en halv times spil, så gik den åbenbart ikke længere. Så ville man fra kontrollørernes side til at have om-organiseret folk, så man skulle sidde på sin tildelte plads. Det er en vanskellig øvelse at klare, når kampen er igang. Havde man ønsket det, kunne man have taget dialogen allerede før kampen, for der var situationen fuldstændig den samme.

En del fans på tribunen valgte at sige, at under de forhold, så blev det uden dem. Og så forlod de stadion. Frivilligt, uden tvang, uden magtanvendelse. Men da de kom ud fra stadion var det kampklædte betjente med stave og hunde, der mødte dem. Og her valgte Politiet så at tilbageholde de frivilligt udvandrede. De blev stripset og sat i futtog. Enkelte fik også Politiets mere håndfaste metoder at føle, og stavene var i brug.

Det var – set fra vores side – en helt unødvendig handling. Vi er nødt til på det skarpeste at tage afstand fra den magtanvendelse, vi overværede – og som i flere tilfælde også er dokumenteret med videoer, som florerer på de sociale medier. Vi er af den klare opfattelse, at anvendelsen af magt kunne være undgået med rettidig omtanke og dialog. Vi vil i den forbindelse gerne rose de medrejsende kontrollører fra Aalborg, som igennem hele forløbet opførte sig godt og havde en rigtig fornuftig tilgang til situationen. De var desværre bare “på udebane”, så der blev ikke lyttet, hvilket vi ellers er overbeviste om, kunne have løst situationen.

Det er os også magtpåliggende at slå fast, at langt størstedelen af tilskuerne på stadion rent faktisk overholdt afstandskravet. Det var således kun en mindre gruppe, som stod lidt for tæt, og altså langt fra alle, som det kan lyde, når man læser forskellige mediers udlægning af situationen.

Alle deltagere i AaB Support Clubs busser var med i vores busser, da de trillede retur mod Aalborg. I følge vores oplysninger blev ingen af vores deltagere anholdt.

Vi vil nu gå i dialog med AaB, AaBs egne kontrollører, AaBs fankoordinatior, Politiet og andre interessenter, for at hjælpe med en grundig evaluering af forløbet, så vi i fællesskab kan lære af det, og gøre alt for at der kan blive så gode og festlige rammer om AaBs kampe som muligt, i fremtiden.

Idet vi nu vil brugte kræfterne på den interne evaluering har vi ikke for nuværende yderligere kommentarer end ovenstående.

Mvh
Bestyrelsen i AaB Support Club

Comments are closed.