Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores forening.
Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.
I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Jesper, der startede i foreningen ved at hjælpe med distribution af vores medlemsblad, og som efterfølgende har bevæget sig over i andre grene af foreningen.
Hvem er du?
Jeg hedder Jesper Christensen, er 30 år gammel, og bor i 9000 Aalborg.
Hvad er dit forhold til AaB og hvor længe har du fulgt dem?
Fremmede kommer interessen for fodbold bestemt fra. Jeg er født og opvokset på et landbrug i Thy, og tilbragte det meste af min barndom på bagsædet af en traktor.
Mine forældre lagde alle deres ressourcer i arbejdet på gården, hvilket ikke levnede tid til at engagerer sig i sportens verden.
Af en eller anden grund fanger jeg interesse for fodbold i sommeren 1999, og begynder selv at spille fodbold og følge med på sidelinjen i år 2000.
26. marts 2000 stifter jeg for første gang bekendtskab med AaB, da jeg bliver jeg taget med til en kamp på Aalborg Stadion sammen med en ven og hans far. Det var Torben Boyes kamp nr. 500 i den stribede trøje, og selvom AaB tabte 1-2 til OB på et sent mål af Søren Andersen, var kimen til interessen for AaB lagt.
Da vi kom i 8. klasse, fik vi lov selv at tage bussen fra Thisted til Aalborg, for at se AaB´s hjemmekampe. Når man er vokset op et sted, hvor trafikprop er to biler bagved en traktor, var det enormt spændende at komme til en større by som Aalborg på egen hånd. Desværre afstemte busselskaberne ikke deres køreplaner efter AaB´s kampprogram, så ofte tog vi tidligt at sted og kom sent hjem. Selv om man brugte en hel søndag på fx at se AaB tabe 0-1 til Herfølge, var det stadigvæk hele turen værd.
Efter folkeskolen vælger jeg dog alligevel at prioritere anderledes, og vælger fodbolden delvist fra, for i stedet at hjælpe mine forældre på gården. Sideløbende følger jeg stadigvæk med så godt jeg kan, og ser i de år måske 4-5 kampe på stadion årligt. Jeg fandt aldrig fodfæste i landbrugsmiljøet, jeg passede simpelt hen ikke ind der. Efter at min far pludselig døde af en blodprop i 2015, afviklede jeg sammen med min mor gården, og i sommeren 2016 vælger jeg at flytte til Aalborg, for bedre at kunne følge med i miljøet omkring AaB og ASC.
Hvad er dit yndlingssted på Aalborg Stadion?
Vesttribunen har siden 2002 været mit primære tilholdssted, og derfor også mit favoritsted. Nogle gange kan jeg godt lide at stå i det stemningsskabene område midt for, andre gange trækker jeg ud i siden og står og bider negle der.
Hvad er dit bedste AaB-minde?
Jeg syntes det er svært at pege på ét bestemt øjeblik.
Grundet mit engagement i landbruget, udenlandsophold og bopæl i Thy indtil 2016, har jeg desværre ikke været med omkring mesterskabet i 2008, The Double i 2014, og de europæiske kampagner, og fulgte i de år primært AaB´s kampe i tv´et. Men særligt kampene imod U.C. Sampdoria i 2007 kan jeg huske optog mig meget, og hvem husker ikke Prica´s kanonkasse fra 40 meter i Genoa?
Jeg håber dog på at få lov til at opleve noget lignende set fra tribunen på et tidspunkt, og i skrivende stund er der stadigvæk chance for en pokalfinale til maj, hvilket kunne blive et foreløbigt ”bedste minde”.
Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club?
Jeg har nogle opgaver i forbindelse med distribution af vores fremragende medlemsblad Supporteren.
Derudover er jeg ”Velkomstperson” sammen med tre andre frivillige i ASC. Det er et initiativ søsat af DFF (Danske Fodbold Fans) i 2017, hvor hver Superligaklub skal have en gruppe af ”Velkomstpersoner”, der på skift skal ned og hilse modstanderholdets fans velkommen, når de ankommer. Jeg syntes det er spændende at møde modstanderholdets fans og være med til at give dem en god oplevelse at besøge Aalborg Stadion, samt opleve deres måde at dyrke fankulturen på.
Tidligere har jeg også været med i AaB Tifo Kaos.
Hvad giver det dig at være frivillig i ASC?
Det at være frivillig i ASC kan tilfredsstille mange sider af menneskelivet.
Er man kreativ og maler som Leonardo da Vinci kan man svinge penslen i ATK. Er man mere til strategi og ledelse, og er komfortabel med at sidde og trække i trådene som en anden Lynge Jakobsen, kan man engagere sig i bestyrelsesarbejde. Er man mere Hans Peter Rytter typen kan man udfolde dette talent i Podcastudvalget eller som skribent for Supporteren
Derudover opnår man som frivillig i ASC også socialkapital i form gode relationer samt netværk og derforuden tilegnes man også kompetencer som man kan gøre brug af i sin civile karriere.
Generelt syntes jeg at foreningsarbejde i en hvilken som helst kontekst, er rigtigt spændende, udfordrende og givende på det personlige plan.
AaB´s forhenværende direktør Stephan Schors udtalte engang: ”You need network to get work” og i mit tilfælde er det korrekt, da det igennem ASC også er lykkedes mig at opnå et studiejob som vikarierende administrator i foreningen, hvilket jeg er rigtigt glad og taknemlig for.
Overvejelserne om at det kunne være spændende at være med i ASC, startede allerede da jeg var 14-15 år, men da jeg først flyttede til Aalborg i sommeren 2016, var det først i januar 2017 jeg blev frivillig.
Jeg har valgt at være frivillig af mange årsager, men først og fremmest fordi jeg har en stor passion for AaB og fodbold generelt. Samtidigt er det tilfredsstillende at kunne være med til at gøre en forskel og være med til at drive ASC videre ud fra de værdier og den ånd som gennem snart tre årtier, har været med til at skabe en af landets absolut mest veldrevne og organiserede fanklubber.
Hvad er dit bedste ASC-minde?
Mange timer og kilometer med ASC´s busser rundt omkring i det ganske land. Her dannes gode relationer med andre ASC’ere, nye slagsange udvikles, og anekdoter fra tribunen og minder omkring AaB udveksles.
Sene nattetimer liggende på et halvgul med en pensel, med fede tifo’er (og ømme knæ) som resultat.
Hyggeligt samvær med andre ASC’ere når vi i forbindelse med Aalborg City Cup har hjulpet med indkvartering af børn og ledere fra de deltagende klubber.
Hvor mange AaB trøjer har du?
En lille spinkel samling, der desværre kun kan mønstre 6 stk. Min favorit hjemmebane trøje er mesterskabstrøjen fra 1999, og favoritudebanetrøjen er den grønne udebanetrøje fra indeværende sæson. Begge disse er naturligvis en del af samlingen.
Er det noget med at du tidligere har repræsenteret AaB-fans som deltager i et quizprogram om fodbold, fordi du har så eminent god en hukommelse?
Uhha ja det er vist rigtigt nok, uagtet at det ligger noget tid tilbage, vi skal helt tilbage til foråret 2002. Onside havde lanceret et fodboldmagasin i børnehøjde som de kalde Onside Kids, og hvor de bl.a. afholdte en quiz hvor de ville finde Danmarks største fodboldnørd blandt børn.
Jeg havde på det tidspunkt kun interesseret mig for fodbold i 2 ½ år, men havde til gengæld brugt alt min vågne tid de år på at sætte mig ind i fodboldens verden, så valgte at tage chancen og melde mig til programmet, uden egentlig at regne med at komme med. Jeg havde faktisk helt glemt at jeg havde meldt mig til, men blev pludselig ringet op, og spurgt om jeg havde lyst til at deltage, hvilket jeg naturligvis sagde ja til.
Den indledende runde foregik på Aalborg Stadion, hvor jeg klart slog en AGF-fan, og hermed var vejen til finalerunden i TV3´s studier på Amager banet. En måneds tid senere tog jeg sammen med mine forældre afsted til København, hvor jeg skulle dyste om en plads i finalen sammen med 7 andre drenge, som også var gået videre fra hver deres indledende runde. Jeg slog en Brøndby-fan i kvartfinalen, og senere en Silkeborg-fan i semifinalen. I finalen, som var med Jakob Kjeldbjerg som quizmaster, dystede jeg mod en FCK-fan, men måtte se mig slået på det altafgørende spørgsmål. Samtidigt måtte jeg se en rejse med alt betalt til Champions League finalen mellem Real Madrid og Bayer Leverkusen glide ud af hænderne på mig.
Der går rygter om at du, udover at være stor AaB-fan, også er stor fan af Olsen Banden. Kan du fortælle lidt mere om det?
Ja det kan jeg godt bekræfte. Passionen for disse film trækker spor tilbage til min tidlige barndom, hvor jeg som 4-årig første gang så en Olsen Banden-film vi havde på VHS. De næste 3 år så jeg denne film omkring 100 gange, ind til VHS-båndet var slidt op.
Siden er det slag i slag, og jeg er udover at være medlem af ASC, også medlem af Olsen Banden Fanklub Danmark. Jeg deltager i de fleste af Fanklubbens arrangementer, og har her fundet ligesindede nørder. Jeg tager på mange lokationsture i København for at opstøve Olsen Banden lokationer, og som regel får jeg det til at passe, så jeg kan kombinere det med at se en AaB-kamp et sted i Hovedstadsområdet.
Jeg har sat mig det mål at jeg inden den. 1. august 2019 vil have opstøvet alle Olsen Banden lokationer i Danmark. Det er lidt med ligesom med fodbolden, når først jeg finder passion for noget tager det som regel overhånd, og en ret nørdet side kommer frem i mig. Dette univers omkring de i alt 14 film lever stadigvæk, og Olsen Banden Fanklub Danmark har fx omkring seks gange så mange medlemmer som ASC, derforuden kommer de tyske Olsen Banden fanklubber.
I øvrigt kan jeg afsløre at der er en enkelt Olsen Banden location i Aalborg, den tog mig dog to aftener at opstøve!
Hvis du løber ind i Jesper ude på Aalborg Stadion, eller på en af vores udebaneture, så tag endelig fat i ham, og få en snak med ham om hvad det betyder at være frivillig i AaB’s officielle fanklub.
Vi lover at han nok skal lade være med at snakke for meget Olsen Banden med dig, eller ydmyge dig i en hjemmebrygget quiz om diverse tidligere tiders resultater.
En stærkere fanklub – et stærkere AaB
Navn: Jesper Christensen
Alder: 30 år
Bopæl: 9000 Aalborg
Civilstatus: Single
Udvalg i ASC: Bladudvalget og Velkomstperson
År som frivillig i foreningen: 2 år
Comments are closed.