Mød en frivillig: Fihl

Mød en frivillig

Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores foreningen.
Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.

I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Fihl, der har været frivillig i foreningen siden 2003. Han har gennem mange år været aktiv i AaB Tifo Kaos, og i de senere år været et kæmpe aktiv i bestyrelsesarbejdet for foreningen.

 

Hvem er du? Alder, by, forhold, interesser

Jeg hedder Rasmus Hofman Fihl, er 30 år og er født og opvokset i Aalborg, hvor jeg altid har boet, minus 3 måneders praktik på Djævleøen i 2012. Jeg er single, så jeg har masser af tid til at dyrke mine 2 andre store passioner (udover at følge AaB), nemlig golf og (fodbold)rejser. Jeg bruger en del tid på at blive bedre til at ramme den lille hvide golfbold, og så rejser jeg til London et par gange om året for at se Chelsea, som jeg begyndte at holde med i 1999, da Jes Høgh kom til klubben. Heldigvis er begge interesser meget godt i tråd med, at jeg elsker at spendere tid med mine venner.

 

Hvad er dit forhold til AaB og hvor længe har du fulgt dem?

Mit forhold til AaB kan vist bedst beskrives som kærlighed. Jeg er vokset op med et par forældre, som elsker sport, og jeg blev hurtigt introduceret til fodbold på stadion. Min første kamp var en kamp mod FCK, da jeg var 5-6 år gammel, men mine forældre måtte hurtigt sande, at det ikke var interessant nok for mig på den alder at se fodbold, så de måtte smutte i pausen 🙂 Det ændrede sig dog hurtigt, jeg fangede det med fodbold, måske især fordi jeg selv begyndte at spille, og jeg blev hurtigt fast inventar på stadion sammen med mine forældre. De første kampe, som sidder særligt fast i min hukommelse, er CL-kampene i 1995, hvor jeg fik lov til at være ekstra sent oppe, så vi kunne se alle hjemmekampene fra tribunen – et minde som er sindssygt fedt at have! Det har også været omkring den tid, at vi købte sæsonkort for første gang, så har vel 20+ år på bagen som sæsonkortholder.

 

Hvad er dit yndlingssted på Aalborg stadion?

Vesttribunen! Det startede i stemningsområdet på midten af tribunen. Så blev det stemningsområdet i det nordvestlige hjørne, og nu står jeg ved baren midt på tribunen, hvor der ikke synges helt så meget. Til tider får den dog lidt ekstra vokal, og også gerne på udebane.

 

Hvad er dit bedste AaB-minde?

Der har været så mange gode tider, at det er hammersvært at vælge imellem dem. Skulle jeg vælge en tid, hvor det sportslige og det sociale er gået op i en højere enhed, så må jeg nok vælge hele CL/UEFA Cup eventyret i 2008/2009. Hele eventyret startede med en togtur på omkring 35 timer hver vej til Zenica i Bosnien. Det var i tiderne før fri roaming, så den udprintede rejseplan blev konsulteret heftigt hele vejen til Bosnien. Da vi skulle skifte tog i Zagreb, var der ikke noget tog, og klokken nærmede sig midnat. Vi fandt herefter frem til en bus, som holdt foran banegården og måtte forsigtigt spørge chaufføren, om han kørte til Bosnien. Engelsk talte han ikke, men vi følte os dog så tilfredse med svaret og hans gestikuleren, at vi valgte at tage med. På den bustur fandt vi bl.a. ud af, at vi skulle møde Kaunas i næste runde, hvis vi skulle gå videre. Vi ankom i Zenica, som ligger et stykke nord for Sarajevo (hvor vi spillede året efter), kl. ca. 6 om morgenen. Vi hoppede af på et trinbræt og indlogerede os på hotel 50 m fra stadion. Dagen gik med opvarmning i varmen, inden vi tog endnu en sejr over FK Modrica. Næste morgen gik turen så hjemad igen via Budapest, Wien, München, Hamborg og Padborg.

Efter en vellykket tur til Bosnien gik turen som bekendt til Kaunas, Glasgow, Villarreal, Manchester, A Coruña og tilbage til Manchester før eventyret var slut. Det var et privilegium at opleve alt dette sammen med en masse gode venner.

 

Hvad er din relation til AaB og hvordan blev du frivillig i ASC?

Jeg har, som det fremgår ovenover, stort set været AaB fan siden fødslen, og derfor var det oplagt, at jeg skulle lave frivilligt arbejde i ASC. Jeg startede med at tage på busture sammen med Krølle (mangeårig ATK-frivillig) og Røde (mangeårig ATK-frivillig og capo), og stille og roligt kom vi til at snakke med en del af de andre deltagere, og inden længe var vi involveret i tifoarbejdet gennem AaB Tifo Kaos (ATK). Vi passede fra starten ind i slænget, og jeg kan stolt sige, at mange af mine bedste venskaber kan henføres til mit engagement i ASC og ATK.

 

Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club, og hvad giver det dig at være frivillig i ASC?

Tja, hvad laver jeg ikke 🙂 Officielt er jeg bestyrelsesmedlem, men det er lidt svært at definere disse arbejdsopgaver i en forening som vores. Normalt er en bestyrelse en mere strategisk størrelse, som definerer retningslinjer for arbejdet i foreningen, men i ASC er bestyrelsen også temmelig udførende. Det betyder, at jeg bl.a. har lagt en masse timer i at stå for indkvarteringen af fodboldspillere under Aalborg City Cup, hvilket har bidraget med godt 20.000 kr. til foreningen i de sidste to år. Som bestyrelsesmedlem er jeg kontaktperson for Aktivitetsudvalget, Busudvalget og ASC København, ikke mindst takket være mine mange år i foreningen og store kontaktflade.

Det som ASC har givet mig allermest af, er venskaber, som kommer til at række til mine dages ende. Og så har jeg været så privilegeret at opleve rigtigt mange fede ting i gode venners lag. Det giver mig en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at udvikle vores forening og sørge for, at den favner så bredt som muligt.

 

Hvorfor kom du lige med i ATK, og hvorfor valgte du at træde ind i bestyrelsen efterfølgende?

Jeg kom med i ATK, fordi jeg var interesset i både tifo og stemning, så det var det oplagte valg, og heldigvis ville de på det tidspunkt gerne have mig. Jeg er blevet begavet med en nogenlunde fornuftig evne til at sætte mig i folks sted, og derfor er jeg rimelig god til at agere ”politisk”. Derfor var jeg også allerede inden omkring bestyrelsen som suppleant i ca. 2008/2009, men valgte dengang, at jeg hellere ville fokusere mit arbejde på ATK. Jeg indtrådte i bestyrelsen i 2015, og besluttede sidst på året, at min tid i ATK var kommet til en ende. Siden da har jeg primært fokuseret på bestyrelsesarbejdet og andre småopgaver i ASC.

 

Hvad får dig til at tage med på så mange udebaneture med ASC’s busser, og er det rigtigt, at du kan drikke rigtig mange øl?

Kort sagt; Fordi det er hamrende sjovt! Jeg elsker at tage på udebane, snakke med mennesker, se fodbold og selvfølgelig drikke øl. Da jeg var teenager fungerede udebaneturene nærmest som en bytur for os, og vi gav den virkelig gas. Sådan er det også for de unge gutter i dag, og det er fandeme fedt at se. I dag giver vi den måske lidt mindre gas, men engang imellem ryger der nok lidt ekstra ned.

Om jeg kan drikke mange øl? Det kan jeg helt sikkert! Går det nogle gange galt? Helt sikkert 🙂

 

Hvad er dit bedste ASC-minde?

Et specifikt minde kan være svært at komme i tanker om, men det er generelt bare noget med en masse fede udebaneture.

Det kunne f.eks. være en tur til Genoa, hvor vi spillede mod Sampdoria torsdag aften. Så var vi hjemme natten mellem fredag og lørdag, hvorefter turen søndag morgen gik til Lyngby. Der var vi nok en 10 stykker, som tog begge ture. Det krævede noget at komme ovenpå igen!

 

Kan du fortælle historien om, hvorfor du engang måtte vaske alle ATK’s flag?

Haha, helst ikke, men nu er den ude så mange steder, så hvorfor ikke! En lørdag i marts måned i 2007, eller sådan noget, havde forskellige grupperinger i Aalborg samlet en minibus, som kørte os til Farum. Vi havde én lang fest fra lørdag morgen, og da vi skulle hjem, så var der 2 gutter, som syntes, at en flaske Gul Gajol var det smarteste at købe. Dette fik jeg også lyst til, men ingen ville dele med mig, så jeg drak den bare alene. Det hævnede sig, og da hævnen ville op, fandt jeg en Nettopose frem, men af ubegribelige årsager var der hul i posen, og det tilsigtede indhold røg i stedet ned på flagene.. Derfor måtte jeg bruge en eftermiddag på at vaske flag. PS. Hvem fanden gemmer en pose med hul i???

  

Blå bog:

Navn: Rasmus Hofman Fihl

Fødselsdato: 9. november 1987

Bopæl: Aalborg

Civilstatus: Single

Kaldenavn: Fihl

Beskæftigelse: Lige pt. jobsøgende

Udvalg i ASC: Bestyrelsen

Frivillig i foreningen siden: 2003-2004

,

Comments are closed.