Pressemeddelelse fra ASC vedrørende flytning af udebaneafsnittet i Parken

FCK ser stort på ”det gode værtsskab”: Hæver billetprisen betragteligt for udeholdets fans

Ingen kvaler, for udeholdets fans betaler – en højere pris for dårligere pladser. Det synes at være devisen, når FCK spiller hjemme. AaB Support Club undrer sig over den tilgang til gæsteholdets fans.

Når AaB i weekenden besøger FC København i Telia Parken, betaler udeholdets aktive fans 43,47 procent mere end hjemmeholdets aktive fans – og det for langt dårligere pladser.

Men i AaB Support Club er vi dog forundrede over, at værterne i forbindelse med flytningen af udeholdets fanafsnit har set sit snit til i samme moment at hæve prisen betragteligt, mens vi bliver henvist til langt dårligere pladser. Helt præcist skal AaB’s fans betale 50 kroner mere end de 115 kroner, som hjemmeholdets stemningsskabende fans betaler.

Det gør FCK på trods af, at Divisionsforeningen ellers skriver på sin hjemmeside, at klubberne ”investerer hver især og i fællesskab langt mere i det, der er allervigtigst: det gode værtskab, festlige rammer, stadig bedre faciliteter og dialog med fans hele vejen rundt på stadion.”

”Vi har i AaB Support Club svært ved at se, hvordan en forringelse af forholdene for udeholdets fans – krydret med en markant prisstigning – går hånd i hånd med det gode værtsskab,” siger Mads Aagaard, formand for AaB Support Club.

På sin hjemmeside skriver FCK, at flytningen beror på, at familietribunen ofte har været fyldt med de yngste-FCK fans.

Først og fremmest er vi selvfølgelig glade for at se en stigning i fodboldinteressen hos de yngste fans i København – for nye fans er en gave til fodbolden. Stod det til os, var alle danske fodboldstadions fyldt weekend efter weekend.

”Den gode fodboldkulisse handler om at få så mange på stadion som overhovedet muligt. Prisstigninger, som den vi ser i København, modarbejder desværre arbejdet for at skabe de gode rammer på danske fodboldstadions og skaber blot yderligere barrierer for nye fans,” siger Mads Aagaard.

Der skal to parter til at skabe den gode fodboldkulisse – hjemmeholdets og udeholdets fans. At udeholdets fans ikke får de bedste pladser på stadion, ser vi ikke noget odiøst i. Men vi undrer os over, at en forringelse af forholdene samtidig kan føre til, at vi – udeholdets fans – nu skal betale 50 kr. ekstra pr. billet i forhold til hjemmeholdets aktive fans.

FCK har i denne sæson haft mere end almindelig svært ved at fylde stadion. Til en gennemsnitlig FCK-hjemmekamp har 24.855 ud af i alt 38.065 pladser stået tomme – mere præcist 65,3 procent af stadion. Derfor undrer det os, at man vælger at flytte udeholdets afsnit med en undskyldning om, at der er fyldt op andetsteds.

Men det, vi undrer os allermest over, er, at udeholdets fans nu skal betale 43,47 procent ekstra pr. billet, når pladserne tilsvarende bliver forringet – både udsyns og stemningsmæssigt.

Vores bøn til FCK må derfor lyde: Sænk priserne for udeholdets tilskuere og optimér de fysiske rammer i form af udebaneafsnit. Så kan vi sammen sikre den bedst mulige fodboldkulisse.

Ønskes der yderlige uddybning af denne pressemeddelelse så kontakt vores presseansvarlige, formand i AaB Support Club: Mads Aagaard på +31 06 26 93 87 09

Med venlig hilsen

AaB Support Club

Medafsendere:

AGF Fanklub (AGF)
Auxilia Aalborg (AaB)
Black Wolves (FCM)
Blue Knights (EfB)
B.93 Fanklub (B.93)
Danske Fodbold Fanklubber (Uafhængig)
The Green Pride (Viborg FF)

 

Supplerende materiale

PRISER_PRESSEMEDDELELSEMARTS2016

PRISER_PRESSEMEDDELELSEMARTS2016_IFORSALG

PRISER_PRESSEMEDDELELSEMARTS2016_KAMPDAG

, , , , ,

Comments are closed.