Mød en frivillig: Rothmann

Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores foreningen.Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.

I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Christian Rothmann, der har været med i vores tifogruppe AaB Tifo Kaos (ATK) siden 2014. Ved siden af arbejdet heri er han også bestyrelsesformand i Danske Fodbold Fanklubber (DFF), og forsøger herigennem at skabe de bedst mulige rammer for alle fodboldfans i landet.

Hvem er du?
Jeg hedder Christian Kokholm Rothmann, og jeg er 24 år. Jeg er bosat i Aalborg, og ved siden af fodbolden spiller jeg lidt golf når kalenderen tillader det.

Hvad er dit forhold til AaB og hvor længe har du fulgt dem?
Jeg er fast mand til alle kampe. Foruden boykottet af Parken i første runde forrige sæson, og en pokalkamp i Middelfart i samme sæson, så har jeg ikke misset en gældende AaB-kamp siden Rio Ave FC i ’14. Har fulgt AaB længe, hvilket for alvor tog fart ved mesterskabet i ’08.
Købte et halvårs sæsonkort et halvt år derefter.

Hvad er dit yndlingssted på Aalborg stadion?
Vesttribunen – det har været fast plads i alle de år jeg har fulgt AaB.

Hvad er dit bedste AaB-minde?
Det er svært at finde et enkelt øjeblik. Vanvidsugen i ’14 hvor vi vandt mesterskabet efter en Christian Bolaños scoring i overtiden, og få dage efter vinder pokalen i Parken. Den glemmer jeg aldrig.
Kampen mod Manchester City og særligt Nomvethes lob i straffeparkskonkurrencen vil ligeledes altid stå lysende klart.

Hvad er din relation til AaB og hvordan blev du frivillig i ASC?
Jeg har som nævnt været på stadion i et par år efterhånden. Jeg husker ikke helt hvornår jeg meldte mig ind i ASC, men det var hovedsageligt for at komme på udebane. Midt i ’14-sæsonen manglede ATK hænder til at få færdiggjort en tifo. Den hjalp jeg med, samt resten af tifoerne i den sæson. I den efterfølgende sommerpause blev jeg medlem af ATK, og er det stadig i dag.

Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club, og hvad giver det dig at være frivillig i ASC?
Som udgangspunkt var er jeg kun en del af ATK. I forbindelse med DFF seminaret ’15 kom Divisionsforeningen med den idé at de ville lave et awaykort. Det lød så dumt i mine ører, at jeg tog til seminaret i Brøndby for at høre mere om det. Fra det seminar og indtil januar i år, hvor jeg blev valgt ind som formand i selvsamme forening, har jeg fungeret som ASC’s repræsentant i Danske Fodbold Fanklubber.

Foruden det, er jeg ikke just kendt for at kunne holde min mening for mig selv. Dette har betydet jeg også har haft fingrene i mange af de øvrige udvalg i ASC – uden at dette har gjort mig til en del af disse.

Hvorfor kom du med i ATK – og er det derfor du flager så godt?
Jeg kom som nævnt ind fordi der manglede hænder til en tifo, og jeg tilfældevis var med i bussen da der blev efterspurgt hjælp.

Med hensyn til mine evner med et flag; ligesom alt andet bliver man bedre og bedre jo oftere man gør det 😉

Hvad får dig til at tage med på så mange udebaneture med ASC’s busser, og er det rigtigt, at du snakker rigtig meget?
Udebaneturene tillader mig, sammen med hjemmebanekampene, at være sammen med mine venner. At se alle AaB’s kampe, ude som hjemme, giver mig mulighed for at være samme med venner minimum én gang om ugen. Det er et privilegium jeg er taknemlig for.

Hvorvidt jeg snakker meget eller lidt hænger muligvis sammen med behovet for at sige min menig. Jeg synes dog vi er flere om buddet i den henseende.

Vi ved, at du ligeledes er meget engageret i Danske Fodbold Fanklubber (DFF), som er en interesse- og netværks organisation for fodbold fanklubber/fangrupperinger i Danmark.
Vil du lige forklare hvad i arbejder for, for alle os fodboldfans rundt omkring i Danmark?

DFF fungerer som paraplyorganisation for de danske fodbold fanklubber. Det betyder at vi i DFF arbejder for fans, både på og udenfor tribunerne.

I den seneste årrække har vi kæmpet en kamp for rammerne for udeholdets fans. Første gang jeg stiftede bekendtskab med foreningen var da DFF koordinerede modstanden mod det såkaldte awaykort. Sidenheden har fokus været rettet på selve rammerne, og i denne sæson har Superligaen implementeret udebanepakken hvor DFF ligeledes har været inde over.

Grundlæggende kan det siges at vi hovedsagligt kæmper de nationale kampe, men vi hjælper også fanklubberne og fans lokalt. Såsom da FC Fredericia fans’ sæsonkort ikke længere gav adgang til hjemmekampene i Pokalturneringen, eller da Vendsyssels priser steg natten over til udvalgte kampe.

Du har lavet en ”twitter-robot” der retwetter #færretommesæder. Hvad går det ud på?
Flere twitter-brugere delte deres sæsonkort ud når de selv var forhindret i at komme til en given kamp. I den forbindelse forslog en bruger at man brugte et fælles hashtag i sådanne tilfælde, og jeg forslog derefter at man lavede en bruger der retweetede alle tweets med det hashtag. Så man var fri for at overvåge hashtagget, men kunne blot følge brugeren.

Da der er relativt kort fra ord til handling i mit univers fik jeg hurtigt undersøgt muligheden og lavet en bruger der kunne retweete pr. automatik.
Brugeren må sige at have overgået alle forventninger. Det tog den cirka 24 timer at få flere følgere end min egen profil, og i skrivende stund nærmer vi os de 1.400 følgere.

Hvis du render ind i Rothmann næste gang du er til fodbold, så afvent lige et ledig tidspunkt hvor han ikke står og flager, og hiv fat i ham – han har med garanti en masse spændende at fortælle om arbejdet i ATK, eller om fan-forhold generelt.

Husk at følge med på vores Facebook-side og herinde, hvor vi fremover vil præsentere jer for flere af de frivillige kræfter i foreningen, der hver dag gør en indsats for at skabe en stærkere fanklub.

Vil du også gerne være en del af fællesskabet, så fang os på Facebook eller skriv en mail til os.

Blå bog:

Navn: Christian Kokholm Rothmann

Fødselsdato: 14. juni

Bopæl: Aalborg

Beskæftigelse: Studerende og logistikassistent

Udvalg i ASC: ATK

Frivillig i foreningen siden: 2014

Comments are closed.