Mød en frivillig – Rune Mangor Jensen

I denne omgang af ”Mød-en-frivillig” er turen kommet til Rune Mangor Jensen. Rune er en del af ATK og mange af jer har måske set ham stå på både ude- og hjemmebane iført hans karakteristiske bøllehat. Rune var en stor del af arbejdet bag den flotte tifo, vi så mod Brøndby sidste forår og han er generelt aktiv herre på den aalborgensiske fanscene, hvilket vi kun kan bifalde. Lær ham bedre at kende her og stik ham et klap på skulderen for hans frivillige arbejde, næste gang du ser ham på tribunen.

Hvem er du?

Mit navn er Rune Mangor Jensen, og jeg er 22 år gammel. Jeg har fødselsdag d. 26/02. Jeg er opvokset i en lille by, Rebild, med min mor, far og 2 lillebrødre. Jeg har efterhånden boet i Aalborg i to år. Jeg har taget en EUX-uddannelse som tømrer, men lige nu arbejder jeg på en køkkenfabrik i Skørping, hvor jeg primært laver køkkener i produktionen. Dog er jeg også ude at montere nogen af dem. I min fritid kan jeg godt lide at se fodbold og ishockey. Jeg spiller selv fodbold i min barndomsklub IF Frem Skørping, hvor vi spiller i Serie 3. Derudover bruger jeg meget tid sammen med min familie og min kæreste.

Hvad er dit forhold til AaB, og hvor længe har du fulgt dem?

Jeg var ikke ret gammel, da jeg var på stadion første gang med min far og onkel. Det var tilbage i 2004, hvor AaB vandt 3-0 hjemme over Randers. Lige siden den kamp fik jeg mere og mere mod og lyst til at komme på stadion, hvor min far tog mig med. Senere hen er det blevet en familie-ting, hvor min mor og brødre også har været med en del gange.

Hvad er dit yndlingssted på Aalborg stadion?

Jeg hører helt klart til på Vesttribunen, hvor stemningen skabes og gerne inde i “kernen”. Man kan næsten altid kende mig på min bøllehat.

Hvad er dit bedste AaB-minde?

Jeg kan simpelthen ikke komme med et bestemt minde, eftersom der er så mange gode oplevelser med AaB. Der er nogle kampe jeg ALDRIG glemmer, hvor jeg har været til stede på stadion. Et af de store højdepunkter kom, da jeg var 10 år gammel tilbage i 2008. Brøndby kom på besøg, og hvis AaB vandt, ville de tage guldet. Gudskelov sparkede Risgård guldet hjem med sin 2-0 scoring nede ved 3F tribunen, hvor jeg stod på daværende tidspunkt. Derudover var jeg også inde at se AaB – Manchester City. Jeg var med i Slagelse og Parken tilbage i 2014, hvor vi vandt ”The Double”. Brügge away 2015 kan jeg også skrive på mit CV, så jeg har oplevet mange gode kampe med AaB på diverse rejser rundt i det danske land – og ikke mindst en kamp i Europa.

Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club?

Jeg er medlem af AaB Tifo Kaos, hvor vi producerer tifoer og står for stemningen på Vesttribunen i samarbejde med de andre grupperinger. Derudover er jeg også en handyman for ASC, hvor jeg hjælper med de håndværksmæssige udfordringer, som foreningen står over for i samarbejde med nogle andre i ATK. Jeg har blandt andet været med til at bygge ASC-baren, som står i vores lokaler.

Hvad er din relation til AaB og hvordan blev du frivillig i ASC?

Jeg vil sige, at min relation til AaB er stor, eftersom jeg ser dem hver weekend. Måden jeg blev en del af ASC på, var da jeg var ude og se Aalborg Pirates spille ishockey sammen med nogle ATK-gutter. Jeg blev taget til side for at høre om ATK var noget for mig, eftersom de havde lagt mærke til mig på stadion og havde set, at jeg var aktiv på tribunen. Min første tifo jeg var med til at producere var til pokalfinalen i 2014.

Hvorfor bruger du din tid på frivilligt arbejde? Hvad giver det dig?

Jeg begyndte rigtigt at dyrke ASC og ikke mindst ATK tilbage i januar 2018. Det giver mig en masse gode sociale oplevelser og ikke mindst nogle gode venner. Jeg kan godt lide at gøre noget godt for andre, og eftersom jeg ånder og lever for AaB, vil jeg gøre alt for klubben og ikke mindst foreningen. Jeg kan rigtig godt lide kammeratskabet, som vi har i ATK, hvor der både er seriøsitet og plads til sjov.

Hvad er din bedste oplevelse indtil videre i/med ASC?

Der er mange gode oplevelser med ASC blandt andet Brüggeturen. Det var en god og uforglemmelig dag, ikke mindst på grund af at jeg havde fødselsdag den dag. Resultatet af kampen er ikke noget at skrive hjem om, men hele turen var fantastisk. En masse timer på værtshuse midt i Brügge og belgiske vafler. Selvom der var møgvejr, og vi skulle gå en kæmpe omvej for at komme ud til stadion, var det stadig en fantastisk tur, hvor jeg også fik nogle nye venner. Ellers elsker jeg bare udebaneture med ASC generelt.

Hvor mange AaB trøjer har du og er der nogle gode historier bag nogle af dem?

Man kan vist godt kalde mig en samler efterhånden. Jeg har 40 AaB halstørklæder og 50 trøjer. En af de trøjer der betyder noget særligt for mig er en sort AaB metax trøje, hvor Rebild Bakker er hovedsponsorer på trøjen. Grunden til at lige netop denne trøje er speciel for mig er, at jeg er opvokset i byen Rebild. I dag ligger der et Comwell hotel, men tidligere hed det Hotel Rebild Bakker. På hotellet har jeg selv arbejdet i mine yngre dag, og både min farmor og far har også har arbejdet der, hvormed jeg var tredje generation i familien. Begge mine brødre er i tjenerlære på hotellet nu, så dette hotel har altid haft en særlig betydning for min familie.
Da jeg så denne trøje var til salg, måtte jeg eje den, eftersom det kombinerer min elskede klub og vækker minderne frem fra barndomsbyen og ikke mindst dagene på hotellet.

Hvordan var det at følge AaB på afstand, da du var på New Zealand?

Jeg var i praktik i tre måneder fra 1. september til 15 december 2018 i forbindelse med min læretid. AaB var i hjertet og med på rejsen. Hver gang jeg skal uden for Danmarks grænser, rejser jeg altid i en AaB trøje. Så den var selvfølgelig også med over på den anden side af kloden, samt mit Vesttribunen halstørklæde. Grundet tidsforskellen, skulle jeg op om natten og tidligt om morgen for at se AaB, for hvis AaB f.eks. spillede søndag kl. 16 var klokken altså 05 mandag morgen i New Zealand. Jeg var tidligt oppe, for jeg skulle selvfølgelig ikke misse en eneste AaB-kamp, mens jeg var afsted på mit livs rejse, og jeg så alle deres kampe. Jeg fik nogle gode venner på New Zealand, som jeg spillede fodbold med, og de fik også lært en del om AaB. Jeg fik en god ven, som begyndte at interessere sig meget for AaB, så da jeg skulle rejse hjem, gav jeg ham mit Vesttribunen halstørklæde med tanke på at han altid vil tænke på mig og ikke mindst AaB, når han ser halstørklædet.

Blå bog:
Fødselsdato: 26/02-1998
Civilstatus: I et forhold
Job: Udlært tømrer, arbejder på en køkkenfabrik
Bopæl: Aalborg C
Udvalg i ASC: AaB Tifo Kaos
År som frivillig i ASC: I gang med 4. år som medlem af ATK

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.