Mød en Frivillig – Mads Aagaard

Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores foreningen.
Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.
I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Aagaard, der har været frivillig i foreningen i 9 år. Han har gennem mange år været aktiv i AaB Tifo Kaos, og har også tidligere været medlem af bestyrelsen, hvor han også kunne skrive ASC formand på CV’et.

Hvem er du? Alder, by, forhold, interesser

Jeg hedder Mads Aagaard Thomsen. Jeg er 30 år gammel og har en bachelor i Økonomi, men skiftede efterfølgende uddannelse, og er i dag uddannet og arbejder som fysioterapeut. Jeg bor til dagligt i Aalborg, og har gjort det i snart 10 år. Til dagligt kan jeg godt lide at være aktiv gennem løb, cykling og motionscenter.

Hvad er dit forhold til AaB og hvor længe har du fulgt dem?

Jeg har fulgt AaB siden min far tog mig med på Aalborg stadion som barn, og den første oplevelse jeg kan huske er 3-3 kampen mod Lyngby, hvor vi stod bag målet, og så den udlignende scoring som sikrede mesterskabet.

I dag følger jeg AaB meget tæt på både hjemmebane og udebane, og jeg kommer også på Hornevej til ungdomskampe og reservekampe når det er muligt.

Hvad er dit yndlingssted på Aalborg stadion og hvor mange AaB trøjer har du?

Mit helt klare favoritsted på stadion er blandt de stemningsskabende fans. Jeg er en del af tifogruppen AaB Tifo Kaos, og oftest vil i se mig et sted hvor jeg svinger med et flag. 

Uh ha jeg har faktisk ikke tal på hvor mange jeg har, men det er nærmere 10 end 5. 

Hvad er dit bedste AaB-minde?

Jeg har rigtig mange fantastiske AaB minder, men et af dem der står klarest i min erindring er mesterskabsugen, og alt det arbejder der blev udført i Tifo Kaos. Søndag inden pokalfinalen spillede vi, som alle ved, i Slagelse, og der var en forløsning og eufori over, at mesterskabet endelig var en realitet. På busturen hjem var der en fantastisk fest og stemning. Dagene herefter blev brugt på at forberede tifoen til pokalfinalen om torsdagen, og mesterskabsfejringen søndag hjemme mod AGF. I den uge blev der brugt ufatteligt mange timer af alle i ATK. Udover alle AaB højdepunkterne blev der også tid til et fantastisk bryllupsfest ved en anden frivillig i foreningen om fredagen. Alt i alt en helt fantastisk uge med en masse tid brugt samme med en masse gode kammerater.

Hvor lang tid har du været frivillig i AaB Support Club?

Jeg har været frivillig i ASC i 9 år. Jeg har været bestyrelsesmedlem i 5 år, og formand i 4 år.

Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club?

Jeg er medlem af ATK, så jeg er med til at planlægge, lave og udføre tifoer på stadion.  Vi har derudover til opgave at være med til at skabe en god stemning til AaB’s kampe på ude og hjemmebane.

Derudover er jeg med i panelet i den netop opstartede ASC podcast ”Rød Aalborg”. Her er jeg med til at diskutere alt fra spillet på banen, fankulturen samt hvilken rolle en fanklub har i dag. 

Jeg er også ASC repræsentant i Danske Fodbold Fanklubber. Her har jeg til opgave at videreformidle ASCs holdninger til emner der debatteres samt videregive information fra DFF. Så alt i alt har jeg stadig en del forskellige opgaver i foreningen.

Hvad giver det dig at være frivillig i ASC/Hvorfor har du valgt at være frivillig der?

Jeg startede med at være frivillig ved at komme med i ATK. Igennem ATK har jeg fået en masse rigtig gode kammerater og bekendtskaber. I ASC har jeg fået et netværk som prioriterer og går op i fodbold og AaB på samme måde som jeg selv har gjort. Hvis ikke jeg havde det fællesskab, som ASC har været med til at skaffe mig, havde jeg ikke haft samme interesse for AaB.

Hvad er dit bedste ASC-minde?

Mit bedste minde var helt klart at få lov at være vært ved ASCs 25 års jubilæum. Det var en rigtig dejlig dag med mange fantastiske gæster, som på den ene eller anden måde har bidraget til ASCs udvikling. Det var dejligt at opleve hvad ASC betyder for så mange mennesker.

Hvorfor sover du ofte i ASC’s lokaler?

Det har jeg aldrig gjort så der er desværre ingen spændende historie at hente der.

Kan du fortælle os historien om din første europæiske tur som AaB Supporter?

Det er desværre ikke et af mine stolteste øjeblikke som AaB fan. Jeg var afsted sammen med en gymnasiekammerat med ASCs fly. Turen derover og ind til baren gik planmæssigt, og vi fik også drukket en del bajere på pubben. Vi kendte ikke rigtigt så mange, men kom hurtigt i snak med nogle af Tifo drengene, og kom til at sidde sammen med dem. Henad eftermiddagen begynder mine erindringer at blive svagere i samme grad som indtaget af øl stiger, og jeg kan desværre ikke huske hvordan jeg kom fra pubben og ud til stadion, men jeg har fået fortalt at jeg ikke var med fanbussen, så hvordan jeg kom derud er et mysterium. Jeg kan svagt huske, at jeg i første omgang blev nægtet adgang til stadion fordi jeg var for fuld, men efter at have gået nogle ture ved stadion og drukket en mase vand bliver jeg endelig lukket ind. Første halvleg kan jeg kun huske ganske få brudstykker af (desværre). 

Heldigvis kan jeg stadig huske det mest magiske øjeblik, jeg endnu har oplevet som AaB fan. Det var uden tvivl inden anden halvlegs start hvor samtlige Celtic fan sang ”You’ll never walk alone” og holdte deres grøn og hvide halstørklæder op. Det står for mig stadig som en af de vildeste oplevelser jeg har haft på et fodboldstadion.


Blå bog:

Navn: Mads Aagaard Thomsen

Fødselsdato: 7. august 1988

Bopæl: Aalborg

Civilstatus: Single

Kaldenavn: Aagaard

Beskæftigelse: Fysioterapeut

Udvalg i ASC: AaB Tifo Kaos, Podcast, Tværfagligt fansamarbejde

År som frivillig i foreningen: 9 år

, ,

Comments are closed.