Mød en frivillig: Kristian Lyng Thingbak

Mød en frivillig

Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores foreningen.
Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.

I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Kristian Lyng Thingbak, der har været frivillig i foreningen siden 2004. Han startede i vores tifogruppe AaB Tifo Kaos (ATK), og efter at have brugt utallige timer på at sikre vokal og visuel opbakning til vores hold, er han i dag tilknyttet foreningen som frivillig i Aktivitetsudvalget.

 

Kristian med ASC til AaB’s kamp på Old Trafford

Hvem er du?
Jeg hedder Kristian Lyng Thingbak, og er 30 år. Jeg bor med min kone i Nørhalne, hvor vi lige er flyttet i hus. Til daglig arbejder jeg ved Udbetaling Danmark i Frederikshavn. Når jeg ikke er på arbejde, så bruger jeg meget af min tid som ungdomsformand i Aalborg Freja, men selvfølgelig også på ASC, og ellers med venner og familien.

Hvad er dit forhold til AaB og hvor længe har du fulgt dem?
Jeg startede med at gå på stadion tilbage i midt i 90’erne, hvor vi var en stor flok drenge fra Mølholm og Hasseris, som forsøgte at starte vores eget stemningsområde, på det der i dag er kendt som familietribunen. Vi havde flag, tromme, megafon og masser af konfetti med til hver kamp. Da vi blev en 13-14 år forsvandt interessen for AaB fra flere af dem som var med, og vi som var tilbage, flyttede over på Vesttribunen, hvor jeg har stået lige siden.

 

Hvad er dit yndlingssted på Aalborg stadion?
Vesttribunen har jo altid en speciel betydning for folk som går på stadion for at lave stemning, og specielt i området omkring trommen er der blevet råbt mange skældsord efter modstanderen og dommeren (og et par enkelte gange af de røde, når de ikke leverer godt nok) Men i en periode fra 2005 til 2015 var stadionhallen, nærmere bekendt Stadionhal 2, et sted som jeg nød at komme. Det var nemlig her hvor alle de tifoer, som der er lavet i min tid i AaB Tifo Kaos (ATK), blev lavet. Om det blot var et budskabsbanner, et flagværskted hvor der skulle laves 2-pinds flag, eller de kæmpe rulleflag der er lavet på Nord, så er det her, det er produceret. Det var en form for fristed, hvor man mødtes med andre som havde samme passion for tifoer, og hvor man kunne koble hjerne fra, og være sig selv.

Hvor mange AaB-trøjer har du?
Jeg har 5 stk., hvor den klare favorit er Enevoldsens guldtrøje fra 2008-mesterskabet.

Kristian i Zagreb i 2014

Hvad er dit bedste AaB-minde?
Ja, der er sgu mange.
Den første europæiske away i Gent, tilbage i 2007 hvor vi spiller 1-1, bør nævnes. Jeg husker ikke så meget fra kampen, for der var øl-festival i byen da vi ankom, så alene dét gjorde at det var en succes 🙂
Ellers kan der nævnes Deportivo away i ’09, og så selvfølgelig hele ugen hvor vi vinder The Double i 2014, det er også to rigtig gode minder.

Hvis jeg skal nævne ét som står mere klart end de andre, så er det 0-2 nederlaget i Parken, søndag den 29. maj 2011. Vi var blevet spillet ud af Parken på røv og albuer, og alle AaB-fans der var med den dag, havde indstillet sig på at skulle en tur i 1. Division. Aldrig har jeg oplevet en tribune være så stille, og langt de fleste sad med ansigtet begravet i hænderne. Lige indtil tre personer fra tre forskellige steder på tribunen pludselig fløj op af deres sæder, og begynde at råbe og skrige. Ingen vidste hvad der var sket, men der var heller ikke nogen som var i tvivl om at AaB var blevet reddet. Aldrig har jeg set en tribune gå så meget amok – folk jublede som aldrig før, voksne mænd sad og græd, og folk man aldrig havde set før fik et kram, som var de ens bedste ven. Det er en oplevelse som altid vil være printet i min hukommelse.

Hvor lang tid har du været frivillig i ASC, og hvorfor har du valgt at være frivillig?
Tilbage i 2004 startede jeg som frivillig i ASC som 16-årig, hvor jeg kom med i ATK.
Det var egentlig et meget naturligt valg, for jeg var på stadion til alle kampe, sammen med nuværende bestyrelsesmedlem Rasmus Fihl, og den mangeårige capo, Søren Knudsen, og da vi fik tilbuddet om at komme med, var det ikke en svær beslutning. Det at være frivillig i ASC er noget helt specielt, for det giver dig venner for livet, og oplevelser som man kan se tilbage på, og grine af mange år ud i fremtiden. Det vil du med garanti også kunne mange andre steder, men der er nu alligevel noget specielt over at kunne dele en passion og lidenskab for noget med andre, som har det på præcis samme måde. Og så får du venskaber for livet, for langt de fleste af de frivillige er jeg ikke i tvivl om også er folk jeg vil have kontakt med resten af livet.

 

Kristian med resten af ATK og ASC på Viborg Stadion

Hvad laver du som frivillig og hvor meget tid bruger du på det?
For et par år siden blev jeg nødt til at indse at jeg ikke længere havde tiden til at være lige så engageret i ATK som tidligere, og jeg meldte derfor ud at jeg ikke synes mit aktivitetsniveau berettigede til at være en del af ATK. I stedet følger jeg det fra sidelinjen, og kommer selvfølgelig med de input jeg nu kan have, gennem mine mange år i udvalget. Herudover er jeg med i ASC’s aktivitetsudvalg, og står blandt andet for at arrangere julefrokost og sommerfest for de frivillig.

 

Hvad giver det dig, at være frivillig i ASC?
Som nævnt tidligere, så har det på privat plan givet mig oplevelser og venskaber for livet, men herudover har det også givet mig mulighed for at præge dét at gå til fodbold på Aalborg Stadion, og præge hvordan man bedst kan støtte AaB. Der er selvfølgelig flere måder man kan støtte AaB på, men jeg mener at man kommer længst med en tæt dialog, og et ærligt samarbejde gennem de officielle kanaler med klubben. Jeg er ikke altid enig i den måde hverken ASC eller AaB gør det på, men i stedet for bare at sidde bag en computer og kritisere det hele, så er jeg en frivillig og en del af ASC, og har derfor mulig for at gøre noget ved det, som jeg er uenig i.

Hvad er dit bedste ASC-minde?
De bedste minder er fra min tid i ATK, og de mange timer som er brugt i stadionhallen, på at lave de mange fede tifoer, som ATK har lavet gennem de sidste mange år. Det adrenalinkick det giver, når du ser et kæmpe rulleflag folde sig ud, som du sammen med mange andre har brugt flere måneder på at lave, det er ikke til at beskrive. Det er sgu bare fedt og se, at en idé på et A4-papir, kan blive til et rulleflag der fylder hele Nord.

Der blev sendt en venlig tanke til Randers og Esbjerg

Der har i min tid været mange fede rulleflag på tribunen; Pokalfinalen i 2009, Lynges afskedskamp, og historiebogen hjemme mod Steaua Bukarest i 2014, er blandt mine klare favoritter.

Udover til vores egne kampe, så lavede vi privat også engang et banner til en anden kamp. Den føromtalte dag i Parken, hvor vi sad en stor flok voksne mennesker og græd af glæde sammen, den resulterede jo i at Randers og Esbjerg begge tog turen ned i 1. division, i stedet for os. Så da de to hold skulle mødes i 1. division i efteråret 2011, der lavede jeg og tre kammerater et banner med teksten ”2-2 Aalborg takker jer”, som det lykkedes os at få med ind på stadion, og hængt op på tribunen.

Er det korrekt, at du er en af de personer, som har stået mest i bar mave på tribunen gennem de sidste 15 år? Hvis ja, hvorfor gør du det?
Ja, der er jo nok noget om snakken, men jeg ved faktisk ikke hvor fa’en det lige kommer fra. Jeg vil jo gerne kunne sige, at det er fordi jeg er så hakket, at alle har noget godt at se på, men det er nu ikke ligefrem tilfældet 😊 Det er bare noget jeg altid har gjort, når der er noget at fejre.

 

Hvis du møder Kristian ude på stadion, eller på en udebanetur, så skal du endelig ikke lade dig skræmme af at han muligvis står i bar overkrop, og råber og skriger. Han er blid som et lam, så stik ham endelig en high-five, og tag en snak med ham om det at være frivillig i AaB Support Club.

Husk at følge med på vores Facebook-side og herinde, hvor vi fremover vil præsentere jer for flere af de frivillige kræfter i foreningen, der hver dag gør en indsats for at skabe en stærkere fanklub.

Har du interesse i også at blive en del af fællesskabet, så fang os på Facebook eller skriv en mail til os.

Blå bog

Navn: Kristian Lyng Thinbak

Fødselsdato: 7. oktober 1987

Bopæl: Nørhalne

Civilstatus: Gift med Rikke

Kaldenavn: Krølle

Job: Kunderådgiver i Udbetaling Danmark

Udvalg i ASC: Aktivitetsudvalg (tidl. ATK)

Frivillig i ASC siden: 2004

, ,

Comments are closed.