Mød en Frivillig – Markus Lausten

Gennem den næste tid vil vi præsentere jer for en del af de frivillige, der til daglig driver vores foreningen.
Det er de personer der er rygraden i AaB Support Club, og som sørger for at vi kan opretholde det høje aktivitetsniveau vi har, og tilbyde forskellige arrangementer, tilbud og medlemsfordele til alle vores medlemmer.

I dag har vi stillet 10 spørgsmål til Markus, der har været frivillig i foreningen i to år. Han er en del af den yngre generation i AaB Support Club, og bidrager med en masse timer i vores tifo-udvalg, AaB Tifo Kaos.

Hvem er du?
Jeg hedder Markus Lausten, jeg er 17 år gammel, og jeg kommer fra Gjøl. Jeg er pt. single, og har dermed rigelig mulighed for at nyde mine interesser fuldt ud. Mine største interesser ligger helt sikkert i AaB. Over halvdelen af min tid bruges på ét eller andet med AaB. Når det ikke lige handler om noget med AaB, så spiller jeg også selv fodbold på Gjøl. Så oppe i den lokale klub i omklædningen bruges der også mange timer på en masse gode fester, en masse røverhistorier, og selvfølgelig en masse bold. For at jeg kan følge med i AaB så meget som jeg nu engang gør, så kræver det jo også penge. Det kan man ikke komme udenom, så derfor bruger jeg også en del tid på mit arbejde, som foregår oppe i Spar Hune.

Hvad er dit forhold til AaB, og hvor længe har du fulgt dem?
Mit forhold til AaB er alt. Mindre kan simpelthen ikke gøre det. Jeg var med på stadion første gang da jeg var to år. Der ligger faktisk en lille sjov historie bag om hvorfor jeg blev AaB-fan: Det hele startede fordi min far også altid har været AaB-fan, så han slæbte mig med på stadion i en meget tidlig alder. Da jeg selv begyndte at spille fodbold, og jeg spillede med min far ude i haven, så skulle man altid være et hold, og når nu jeg skulle være FCK, Brøndby eller et andet hold, så kunne jeg ikke score mål på ham. Så jeg fandt lynhurtigt ud af, at jeg skulle være AaB, for at jeg kunne score en masse mål på ham. Man kan altså sige at jeg derigennem har fået den helt rette opdragelse.
Jeg startede sådan rigtigt med at følge AaB den 25. november 2008, for at være helt præcis. Jeg var indløbsbarn til den kamp mod Celtic, og løb ind med ingen ringere end Augo. Den oplevelse gjorde simpelthen, at min far weekend efter weekend skulle høre på mig plage om, at vi skulle på stadion til den kommende kamp, og eftersom han selv gerne ville det, så blev det næsten hver eneste kamp vi var afsted til. Det fortsatte vi så med indtil for 2-3 år siden, hvor vi skiltes – altså, på stadion. Så nu sidder han med sine venner på Nord-tribunen, og jeg står og ligner en tosse på Vest sammen med resten af ATK 🙂


Hvad er dit yndlingssted på Aalborg Stadion?
Mit yndlingssted på stadion er svært at udvælge – det nemme svar må vel næsten være oppe i baren 😉 Jeg har jo i princippet haft tre forskellige yndlingssteder på stadion; det startede med familie-tribunen, senere blev det så til Nord, da jeg sad derovre i en hel årrække, og nu er det så Vest. Vest-tribunen er helt igennem fantastisk. Den er ekstra fantastisk når spillet og stemningen kører fremragende, og ikke mindst promillen er i top. Den eufori det altid kan ende med, er den man lever og ånder for. Den kan ikke nydes bedre end på Vest. Det er langt fra det samme på resten af stadion, det kan jeg om nogen skrive under på.

Hvad er dit bedste AaB-minde?
Mit bedste AaB-minde er helt klart hjemmekampen mod Celtic. Dét at få lov til, at være indløbsbarn til en Champions League-kamp, og at det så var Augo jeg gik ind med, er jo det største man kan – i hvert fald i mine øjne. Det er der vel i princippet kun to andre udover mig, som også kan prale af, så der har jeg været ekstrem heldig 😉
Mange nævner mesterskaberne, og de er helt sikkert kanon alle sammen, men jeg har i princippet kun oplevet ét og det var i 2014. I 2008 fulgte jeg med, men så meget var det alligevel ikke på det tidspunkt. Hvis jeg nogensinde skal opleve noget som kan udfordre dette minde, selvom det nok aldrig bliver slået, så skal det være at opleve AaB i Europa på udebane. Den har jeg stadig tilgode, og venter kun spændt på at opleve det. Alle de historier man har hørt om det vil man jo selv opleve også!

Hvor mange AaB trøjer har du?
På trods af mine blot 17 år, så har jeg 18 forskellige AaB-trøjer. Det synes jeg selv er ret imponerende. Den første AaB-trøje jeg fik var med Simens på maven, så det er dæleme nogle år siden efterhånden.

Hvad laver du som frivillig i AaB Support Club og hvor lang tid har du været frivillig?
Jeg har været frivillig i ASC i to år og jeg regner bestemt med, at have mange flere år tilbage.
I AaB Support Club er jeg med i AaB Tifo Kaos (ATK), men derudover, så er jeg med til, at forsøge at få stablet en Juniorklub på benene. Derudover så hjælper jeg lidt til over det hele. Fx når der er Aalborg City Cup, og ASC har haft en skole de skulle holde styr på, så havde jeg en enkelt nattevagt sidste sommer. Hvordan den vagt gik, må I næsten spørge Fihl (næstformanden i ASC, red.) om. Jeg kan sige så meget, at jeg kom direkte fra arbejde af, og skulle så holde mig vågen hele natten. Det endte ud i en meget nem vagt for mig, men nok knap så nem for Fihl.

Hvad giver det dig at være frivillig i ASC?
Det at være frivillig i ASC har givet mig mange rigtig gode venskaber. Det har ikke kun givet mig venskaber, men det har også formet mig som person, og det har gjort mig til den jeg er i dag.
Jeg valgte at blive frivillig på grund af, at jeg gerne ville være med i AaB Tifo Kaos. Det at lave tifo interesserede mig meget, så derfor opsøgte jeg det, og endte med, at blive inviteret med ud i hallen. Lige siden har de ikke kunne slippe af med mig – om det er heldigt eller uheldigt kan kun de andre i ATK svare på.

Hvad er dit bedste ASC-minde?
Jeg har da efterhånden en del gode minder med ASC, fx senest da jeg sammen med AaB Tifo Kaos vandt ASC’s Indendørsstævne. Det var en helt suveræn tømmermænds dag, som endte ud i en solid sejr. Jeg husker også Helsingør ude i sidste sæson som en virkelig god tur, og som vi stadig snakker om.
Mit bedste ASC-minde må dog næsten være Horsens ude i sidste sæson, hvor vi faktisk taber 2-1. Det var simpelthen en klasse tur uden lige, hvor alle simpelthen var i så godt humør, så det sagde spar to! Den tur snakker alle stadigvæk om, og selvom vi har forsøgt, at skabe noget lignende efterfølgende, så kan det simpelthen ikke planlægges – det er noget som skal ske på dagen. Bussen løb i øvrigt tør for shots efter ca. 1 time, så meget gik vi til den på den tur.

Kan du fortælle om din musiksmag, og hvorfor sådan en ung mand som dig hører sådan noget musik?
Puuuha. Jamen min musiksmag kalder jeg verdens bedste. Jeg elsker gammelt dansk musik, og især 90’er musik generelt. Spotify har jo lavet det geniale, at man kan se hvad man har hørt mest, og hvilke kunstnere der er de mest populære. Sidste år havde jeg Lars Lilholt og Kim Larsen allermest, og i mine øjne findes der simpelthen ikke bedre musik end dét.
Det har til tider skabt mange store kampe med de andre unge i bussen. De vil allerhelst høre dakkedak og deres andet fis, der lyder ad helvede til 😉 Men det er heldigvis godt, at vi fortsat har de gamle med på tur engang imellem, for så har jeg sikret mig en masse opbakning, og derfor styrer jeg fortsat musikken i bussen, og det kommer jeg forhåbentlig til at fortsætte med.

Hvorfor står du altid i bar mave på stadion?
Det er helt sikkert ikke fordi der er varmt hele året rundt, for det ville være synd at sige at der er. Det er nok primært fordi, at når der skal fejres et mål eller en sejr, så er det tit den allerbedste måde at fejre noget på. Det er dog vigtigt at tilføje, at i de her kolde måneder, så har jeg altid mit halstørklæde på, selvom jeg står i bar kas’. Man skal jo nødig gå hen og få ondt i halsen.

Hvis du løber ind i Markus ude på Aalborg Stadion, eller på en af vores udebaneture, så må du endelig ikke lade dig skræmme af at han højst sandsynligt står med en fadøl i hånden, og råber og skriger lidt – tag endelig en snak med ham om hvad det kræver, at være frivillig her i foreningen, og hvordan du kan være med til at gøre en forskel.

En stærkere fanklub – et stærkere AaB

Blå bog:

Navn: Markus Lausten

Fødselsdato: 23. marts 2001

Bopæl: Gjøl

Civilstatus: Single

Job: Spar Hune

Udvalg i ASC: AaB Tifo Kaos & Juniorklub

År som frivillig i foreningen: 2 år

, ,

Comments are closed.