AaB Support Clubs holdning til VM i Qatar

I løbet af den seneste måned har debatten om dansk fodbold og VM i Qatar taget til og præget fodbolddebatten i Danmark. En debat hvor fodboldens værdigrundlag i form af fairplay, respekt og sammenhold udfordres.

Under forberedelserne på at skabe en fodboldfest i Qatar, har flere nyhedsmedier rapporteret om migrantarbejdernes umenneskelige arbejdsforhold, der har resulteret i tusindvis af dødsfald. En makaber fodboldfest, som AaB Support Club ikke ønsker at bakke op omkring.

Hos AaB Support Club har vi internt længe været i dialog omkring vores ståsted i forhold til VM i Qatar. Fodboldens værdier er svære at få øje på i nutidens moderne fodbold, hvorfor vi i AaB Support Club ønsker at tage aktiv stilling i debatten. AaB Support Club støtter op omkring DFF’s krav til Qatar og FIFA, og ønsker med denne udmelding offentligt at vise, at vi står bag disse krav.

AaB Support Club ønsker ligeledes at kvittere for Brøndby Support og Fanafdelingens aktive stillingtagen til problemstillingen. I denne debat er der mere der samler os, end adskiller os.

I AaB Support Club ønsker vi blandt andet at fremme og udbrede kendskabet til fodboldkulturen og fodboldspillet generelt. Derfor denne udmelding, da vi ikke ønsker at fremme den fodboldkultur som VM i Qatar er et udtryk for.

Link til DFF: https://www.fairfans.dk/2021/03/22/fodboldens-ansvar-et-vm-i-menneskerettighedernes-tegn/

Link til Brøndby Support og Fanafdelingens udmelding: https://brondbysupport.dk/2021/04/13/fodbolden-maa-sige-fra-kun-sammen-kan-vi-skabe-forandring/

Link til Brøndby IFs kommentar: https://brondby.com/nyhed/2021/04/13/broendby-if-om-udmelding-fra-fanafdelingen-og-broendby-support

For yderligere kommentarer: Laura Poulsen Meisner 28 77 14 20 el. Kristian Lyng Thingbak 22 22 47 48

Comments are closed.