Holdning til divisionsforeningens tiltag for bedre sikkerhed

awaylang

Fra efterårets start planlægger divisionsforeningen at indføre øget sikkerhedskontrol for udebanefans. Det betyder, at fodboldfans skal lade sig registrere med billede i et system, for at kunne se fodboldkampe på udebane også kaldet away-kort. Divisionsforeningens formål er at komme tilskueruroligheder på danske fodboldstadions til livs. Dette på trods af, at Divisionsforeningens egen tilskueranalyse viser, at 99 % af alle tilskuere føler sig trygge og i sikkerhed, når de går til fodboldkamp i Danmark.

Vi er skuffede over at divisionsforeningen ikke har taget fanklubberne med på råd, på trods af der i handlingsplanen ”Gode fodboldoplevelser til alle” fra 2012 står at fanklubberne vil blive inddraget i arbejdet.

AaB Support Club (ASC) kan ikke støtte divisionsforeningens forslag. Vi er uenige i signalværdien om, at det er farligt at gå til fodbold i Danmark ligesom vi frygter for de kort- og langsigtede konsekvenser for dansk fodbold.

ASC vil bakke op om Danske Fodbold Fanklubbers kampagne imod et away-kort, som I kan læse mere om på http://www.fairfans.dk og http://www.nejtilawaykort.dk. Her kan i også læse mere om internationale erfaringer ifm. et registreringssystem for udebanefans. Vi vil arbejde aktivt for, at den model divisionsforeningen lægger op til, ikke bliver en realitet.

#NejTilAwayKort

/Bestyrelsen

, ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.